Ingredienser
Opskriften er til 10 personer.
- 10 spejlæg
- 10-20 tynde skiver sous vide Svine Mørbrad
- 200 g salt-ristede mandler
- 300 g. syltede rødløg i både
- 1 bundt frisk timian
Baba Ganoush:
- 600 g squash i tern
- 200 g løg i tern
- 1 spsk. vegetabilsk olie
- 1 spsk. chiliflager
- 1 spsk. røget paprika
- 100 g. mandler
- Saft fra 1 lime
- 10 blade frisk basilikum
- Salt og peber
Syltede rødløg er et køkken-must.
Det giver et flot farvepift og smager bare godt til det meste.
Den hurtige version er:
1 kg. rødløg i både, der svitses i lidt olie, tilsættes 3 dl. lys eddike, 10 hele peberkorn, 100 g. rørsukker. Koges ind i ca. 10 minutter og smages til
Tilberedning
Damp kødet i ovnen i ca. 20 minutter ved 65°C. Herefter kan kødet skæres i skiver og anvendes både varmt og koldt.
Svits squash og løg i olie. Kom krydderier og mandler ved. Rist det ved høj varme i ca. 6 minutter. Kom i en blender og purér det til en tyk konsistens sammen med limesaft og basilikumblade. Smag til med salt og peber.
Klargør 10 spejlæg, og anret sådan her:
Kom Baba Ganoush på kødet og læg et spejlæg øverst.
Drys anretningen med salt-ristede mandler, tråde af frisk timian og syltede rødløg.
Servér gerne ristede rugbrødscroutoner til.