Ingredienser
Opskriften er til 10 personer.
- 10 spejlæg
- 10-20 tynde skiver sous vide Svine Mørbrad
- 200 g salt-ristede mandler
- 300 g. syltede rødløg i både
- 1 bundt frisk timian
Baba Ganoush:
- 600 g squash i tern
- 200 g løg i tern
- 1 spsk. vegetabilsk olie
- 1 spsk. chiliflager
- 1 spsk. røget paprika
- 100 g. mandler
- Saft fra 1 lime
- 10 blade frisk basilikum
- Salt og peber
Syltede rødløg er et køkken-must.
Det giver et flot farvepift og smager bare godt til det meste.
Den hurtige version er:
1 kg. rødløg i både, der svitses i lidt olie, tilsættes 3 dl. lys eddike, 10 hele peberkorn, 100 g. rørsukker. Koges ind i ca. 10 minutter og smages til
Tilberedning
Damp kødet i ovnen i ca. 20 minutter ved 65°C. Herefter kan kødet skæres i skiver og anvendes både varmt og koldt.
Svits squash og løg i olie. Kom krydderier og mandler ved. Rist det ved høj varme i ca. 6 minutter. Kom i en blender og purér det til en tyk konsistens sammen med limesaft og basilikumblade. Smag til med salt og peber.
Klargør 10 spejlæg, og anret sådan her:
Kom Baba Ganoush på kødet og læg et spejlæg øverst.
Drys anretningen med salt-ristede mandler, tråde af frisk timian og syltede rødløg.
Servér gerne ristede rugbrødscroutoner til.
Se også disse opskrifter

Pandestegt Kåltortilla med butternutsquash, øko chorizo og ristet hamp
Se opskrift
Grøn Pasta á la Carbonara – med ærter og hylderistet chorizo
Se opskrift