Baba Ganoush Med Spejlæg, Urter Sous Vide Svineemørbrad (1)

80 / 20 - mad og måltider Baba Ganoush med spejlæg, urter og skiver af sous vide grisemørbrad

Så er der dømt kødkvalitet i sous vide klassen! Super mørt, intenst i smagen og langsommeligt tilberedt som sous vide – det vil sige ”langtidstilberedt i et vakuum”. Resultatet er mere saftigt, mørt og smagsintenst kød.

Sous vide er en professionel tilberedningsteknik, der 100% løfter smags- og spiseoplevelsen til perfektion. Fås i to Sous vide varianter; som mørbrad af gris eller som pork brisket, som er grisens spidsbryst.

Egner sig perfekt som fyld i sandwich eller som tilbehør til fx nye kartofler og stuvede grønærter, men også i det moderne 80/20 køkken som her, hvor vi anbefaler at servere det med en chilistærk Baba Ganoush.

Fordelen er, at det både kan serveres varmt og koldt.

TIP
Menuen kan bruges som sen morgenmad, til brunch eller som en superlet frokost-ret.

Ingredienser

Opskriften er til 10 personer.

  • 10 spejlæg
  • 10-20 tynde skiver sous vide Svine Mørbrad 
  • 200 g salt-ristede mandler
  • 300 g. syltede rødløg i både
  • 1 bundt frisk timian

Baba Ganoush:

  • 600 g squash i tern
  • 200 g løg i tern
  • 1 spsk. vegetabilsk olie
  • 1 spsk. chiliflager
  • 1 spsk. røget paprika
  • 100 g. mandler
  • Saft fra 1 lime
  • 10 blade frisk basilikum
  • Salt og peber

Syltede rødløg er et køkken-must.
Det giver et flot farvepift og smager bare godt til det meste.

Den hurtige version er:
1 kg. rødløg i både, der svitses i lidt olie, tilsættes 3 dl. lys eddike, 10 hele peberkorn, 100 g. rørsukker. Koges ind i ca. 10 minutter og smages til

Tilberedning

Damp kødet i ovnen i ca. 20 minutter ved 65°C. Herefter kan kødet skæres i skiver og anvendes både varmt og koldt.

Svits squash og løg i olie. Kom krydderier og mandler ved. Rist det ved høj varme i ca. 6 minutter. Kom i en blender og purér det til en tyk konsistens sammen med limesaft og basilikumblade. Smag til med salt og peber.

Klargør 10 spejlæg, og anret sådan her:

Kom Baba Ganoush på kødet og læg et spejlæg øverst.
Drys anretningen med salt-ristede mandler, tråde af frisk timian og syltede rødløg.

Servér gerne ristede rugbrødscroutoner til.

Se også disse opskrifter

Pandestegt Kåltortilla med butternutsquash, øko chorizo og ristet hamp

Pandestegt Kåltortilla med butternutsquash, øko chorizo og ristet hamp

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Grøn Pasta á la Carbonara – med ærter og hylderistet chorizo

Grøn Pasta á la Carbonara – med ærter og hylderistet chorizo

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Julesmørrebrød med øl-løg, mayo med allehånde og vinterkarse

Julesmørrebrød med øl-løg, mayo med allehånde og vinterkarse

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider