Godmorgen Aalbæk Brunchpølser Tomatkompot 3

80 / 20 - mad og måltider God morgen med brunchpølser og tomatkompot

Så er der dømt Tapas brunch i forårsversion.
Her anbefaler vi at bage retten direkte i terrakottaforme, men kan også tilberedes som en hel bradepande og skæres ud i passende buffetstykker. Massen er rørt med gode sager af chia, gurkemeje, spinat og karse for at gøre den mættende, grønnere og samtidig forårsagtig. Herefter er den toppet med små lækre brunchpølser, der vejer 25 gram pr. styk. Som diptilbehør anbefales at servere en indkogt tomatkompot til. Den er mildt justeret med æble og gjort lidt kras med chili. Pyntes evt. med tråde af mikro-spirer og anrettes med skiver af friskbagt rugbrød.

Tip til variation:
Kan også serveres som en lille lun pølsehaps på et spinatblad eller hjertesalat med tomatkompot og et drys chia og karse. Så ristes brunchpølserne fx i lidt smagsneutral olie tilsat gurkemeje.

Ingredienser

  • 5 æg
  • dl mælk
  • spsk. chiafrø
  • 2 tsk gurkemeje
  • 200 g lethakket forårsspinat Karse fra 1 bakke
  • Salt og friskkværnet peber
  • Ca. 500 g 3-Stjernet Brunchpølser
  • 10 smurte teracotta-forme
  • 500 g. godt rugbrød

Tomatkompot:

  • 500 g. halverede cherrytomater 2 æbler i tern
  • spsk. chiliflager
  • Salt, peber
  • 5 spsk. brun farin

Tilberedning

Pisk æg sammen. Tilføj salt, peber, mælk, chiafrø og gurkemeje. Pisk igen. Rør forsigtigt forårsspinat og karse i. Hæld på smurte terrakottaforme eller i bradepande og kom brunchpølser på. Bages i ovnen ved  175°C i ca. 15 minutter.

Kom tomater i en gryde og tilføj æble, chiliflager, salt, peber og brun farin. Kog ind i ca. 20 minutter ved god varme. Blend massen til en ensartet kompot og køl af inden servering.

Lavet med disse produkter

3-Stjernet Cocktailpølser 1000 g

3-Stjernet Cocktailpølser 1000 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Bland-Selv-Brunch

Bland-Selv-Brunch

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider