Bland Selv Brunch 01 Kødkollektivet Juni 20215592 LOW

80 / 20 - mad og måltider Bland-Selv-Brunch

Mix, match og byg, på en moderne måde, selv videre på dine morgenmenuer.

Inddel fx din morgenservering i kategorier, så det favner retter med æg, frugt/grønt, mejeri, kød/fisk, sødt og bagværk.

Her får du 6 nye bud på små smagsfavoritter, der især går godt til dig, der kører med tidens fleksible og populære ”bland-selv-brunch”, efter ”pick & mix”-princippet.

1. Vaffel med chiafrø, skyr og syltet stikkelsbær – drys med sigtet flormelis.
2. Burrata med Aalbæk Dansk Pancetta og grøn pesto med citronmelisse eller mynte.
3. Aalbæk Brunchpølser og 3-stjernet Cocktailpølser med cornichoner, butterbeans og brændt rødbede.
4. Egg-bites med Aalbæk Øko Mild Salami, tomat og Aalbæk Øko Fennikel Salami.
5. Acai-smoothie-bowl med Bircher-mysli og bær.
6. Grønne salater med granatæble og æblesirup.

Tilbehør i brødkurv: Rugbrødscrouton, minicroissant og pandestegt farinata.

Burrata er en (Instagram-hypet) friskost, der ligner mozzarella, men er meget blødere i konsistensen. Udenpå er den en mozzarella, men inden i er den en stracciatella. Den produceres nær Bari i Italien. Her er den meget populær at servere sammen med fx chorizo, salami, og panchetta og pesto.

Farinata-brødet er glutenfrit og lavet på proteinmel.

Ingredienser

Syltet stikkelsbær

  • 600 g røde og grønne stikkelsbær
  • 1 stk. hel kanel
  • Lidt friskkværnet peber
  • 500 g rørsukker

Vaffeldej

  • 1 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 2 1/2 dl vand
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 3 spsk. chiafrø
  • 100 g smeltet smør
  • Lidt salt
  • Evt. 1 tsk. matcha, hvis dejen ønskes grøn

Grøn pesto

  • Lige dele solsikkekerner og valnødder
  • Limesaft
  • Evt. frisk rosmarin og citronmelisse eller mynte.

Brændt rødbede

  • Rødbeder
  • Olie
  • Sukker
  • Salt

Egg-bites

  • Æg
  • Havremælk
  • Olie
  • Salt
  • Peber

Acai-bowl til 1 person

  • 100 g frosne bær, fx solbær
  • 100 g frossen banan
  • 1,5 dl plantemælk
  • ½ tsk. honning
  • 1 tsk. acai (fx frysetørrede)

Æblesirup

  • 300 g æbler
  • 150 g sukker
  • 1 dl æblejuice

Farinata-brød

  • Tørret rosmarin
  • Kikærtemel
  • Vand
  • Rapsolie
  • Salt
  • Peber

 

Tilberedning

Syltet stikkelsbær:
Stikkelsbær, kanel, lidt friskkværnet peber og rørsukker koges ind i ca. 20 minutter.

Vaffel
Alle ingredienser piskes sammen og bages i vaffeljern.
Anrettes med en kugle skyr og syltet stikkelsbær over. Drys gerne med lidt sigtet flormelis.

Burrata
Skær Dansk Pancetta i skiver og rist det sprødt i ovnen.
Anret burrata-osten med sprød Aalbæk Dansk Pancetta og grøn pesto.

Grøn pesto:
Blend lige dele solsikkekerner, og valnødder med limesaft.
Tilsæt fx frisk rosmarin og citronmelisse eller mynte.
Blend rapsolie i, til det får en letflydende konsistens. Smag til med salt og peber.

Brændt rødbede:
Skræl og skær rødbeder i små både, vend dem i olie, og drys dem med lidt sukker og salt, så smagen fremhæves. Bag dem ved høj varme i ovnen til de er møre og let brændte.

Rist pølserne. Vil du variere kan de ristes i fx lidt hvidtøl og tilsættes timian.
Anret pølserne med et par hele cornichoner, hele forkogte butterbeans og lidt af de brændt-bagte rødbeder.

Egg-bites:
Bland æg med havremælk, lidt olie, salt og peber. Kom finthakket soltørret tomat og fintsnittet Aalbæk Øko Fennikel Salami i. Kom en skive Aalbæk Mild Salami i bunden af et ovnfast glas eller skål. (Vælg form og størrelse, så kødet går op ad glasset og er synligt).
Hæld æggestanden i og bag det i ovnen ca. 10-15 minutter ved 175 grader, til æggestanden er fast.
Pynt med lidt Aalbæk Øko Fennikel Salami på toppen.

Acai-bowl:
Blend alle ingredienser til konsistensen er tyk og cremet. Kom det i en bowl.

Kom Bircher-mysli på toppen: Brug fx et mix af mandler, græskarkerner, speltflager, kakaonibs, kogt quinoa, havregryn, hørfrø eller kokosflager.
Kom bær/frugt på.

I efteråret kan det være blåbær, ribs, blå druer eller æbletern. Tilsæt evt. smeltet peanutbutter ved.

Grønne salater med granatæble og æblesirup
Mix en blanding af årstidens grønne salater og urter sammen.

Kom en båd af granatæble ved og dyp i lidt æblesirup.

Æblesirup:
Kog i 45 minutter uden låg. Kom det i en sigte og pres saften/siruppen fra. Smag æblesiruppen til.

Brug æblepulpen som kompot på/til al slags charcuteri.

Lavet med disse produkter

3-Stjernet Cocktailpølser 1000 g

3-Stjernet Cocktailpølser 1000 g

Se produkt
Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/2 side

Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/2 side

Se produkt
Aalbæk Øko Mild salami 200 g

Aalbæk Øko Mild salami 200 g

Se produkt
Aalbæk Øko Mild salami 500 g

Aalbæk Øko Mild salami 500 g

Se produkt
Aalbæk Øko Fennikel salami 500 g

Aalbæk Øko Fennikel salami 500 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Magisk morgen

Magisk morgen

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Sellerispejlæg med dansk pancetta og spinat-greenie med ingefær

Sellerispejlæg med dansk pancetta og spinat-greenie med ingefær

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider