Ingredienser
Opskriften er til 10 personer.
Syltet stikkelsbær
- 600 g røde og grønne stikkelsbær
- 1 stk. hel kanel
- Lidt friskkværnet peber
- 500 g rørsukker
Vaffeldej
- 1 spsk. sukker
- 1 æg
- 2 dl mælk
- 2 1/2 dl vand
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 3 spsk. chiafrø
- 100 g smeltet smør
- Lidt salt
- Evt. 1 tsk. matcha, hvis dejen ønskes grøn
Grøn pesto
- Lige dele solsikkekerner og valnødder
- Limesaft
- Evt. frisk rosmarin og citronmelisse eller mynte.
Brændt rødbede
- Rødbeder
- Olie
- Sukker
- Salt
Egg-bites
- Æg
- Havremælk
- Olie
- Salt
- Peber
Acai-bowl til 1 person
- 100 g frosne bær, fx solbær
- 100 g frossen banan
- 1,5 dl plantemælk
- ½ tsk. honning
- 1 tsk. acai (fx frysetørrede)
Æblesirup
- 300 g æbler
- 150 g sukker
- 1 dl æblejuice
Farinata-brød
- Tørret rosmarin
- Kikærtemel
- Vand
- Rapsolie
- Salt
- Peber
Tilberedning
Syltet stikkelsbær:
Stikkelsbær, kanel, lidt friskkværnet peber og rørsukker koges ind i ca. 20 minutter.
Vaffel
Alle ingredienser piskes sammen og bages i vaffeljern.
Anrettes med en kugle skyr og syltet stikkelsbær over. Drys gerne med lidt sigtet flormelis.
Burrata
Skær Dansk Pancetta i skiver og rist det sprødt i ovnen.
Anret burrata-osten med sprød Aalbæk Dansk Pancetta og grøn pesto.
Grøn pesto:
Blend lige dele solsikkekerner, og valnødder med limesaft.
Tilsæt fx frisk rosmarin og citronmelisse eller mynte.
Blend rapsolie i, til det får en letflydende konsistens. Smag til med salt og peber.
Brændt rødbede:
Skræl og skær rødbeder i små både, vend dem i olie, og drys dem med lidt sukker og salt, så smagen fremhæves. Bag dem ved høj varme i ovnen til de er møre og let brændte.
Rist pølserne. Vil du variere kan de ristes i fx lidt hvidtøl og tilsættes timian.
Anret pølserne med et par hele cornichoner, hele forkogte butterbeans og lidt af de brændt-bagte rødbeder.
Egg-bites:
Bland æg med havremælk, lidt olie, salt og peber. Kom finthakket soltørret tomat og fintsnittet Aalbæk Øko Fennikel Salami i. Kom en skive Aalbæk Mild Salami i bunden af et ovnfast glas eller skål. (Vælg form og størrelse, så kødet går op ad glasset og er synligt).
Hæld æggestanden i og bag det i ovnen ca. 10-15 minutter ved 175 grader, til æggestanden er fast.
Pynt med lidt Aalbæk Øko Fennikel Salami på toppen.
Acai-bowl:
Blend alle ingredienser til konsistensen er tyk og cremet. Kom det i en bowl.
Kom Bircher-mysli på toppen: Brug fx et mix af mandler, græskarkerner, speltflager, kakaonibs, kogt quinoa, havregryn, hørfrø eller kokosflager.
Kom bær/frugt på.
I efteråret kan det være blåbær, ribs, blå druer eller æbletern. Tilsæt evt. smeltet peanutbutter ved.
Grønne salater med granatæble og æblesirup
Mix en blanding af årstidens grønne salater og urter sammen.
Kom en båd af granatæble ved og dyp i lidt æblesirup.
Æblesirup:
Kog i 45 minutter uden låg. Kom det i en sigte og pres saften/siruppen fra. Smag æblesiruppen til.
Brug æblepulpen som kompot på/til al slags charcuteri.