Design Uden Navn 2024 08 15T130927.003

1. oktober 2024

Kantinegæsterne har talt: Kvalitet frem for kvantitet

Derfor bør din kantine satse på godt kød og velkendte retter 

Kvaliteten af kantinemaden, er afgørende for både gæsternes tilfredshed og deres daglige oplevelse af arbejdspladsen.  

Ny undersøgelse viser, at kantinegæster i stigende grad værdsætter kvaliteten af råvarer, især kød, frem for mængden.  

Fokus på Kvaliteten af kødet 

I en undersøgelse foretaget af Landbrug & Fødevarer i marts 2024, viser det sig at 67% af kantinegæsterne anser kvaliteten af kødet for vigtigere end mængden.  

Dette indikerer, at gæsterne hellere vil have mindre kød af høj kvalitet, som er velsmagende, frem for store portioner af lavere kvalitet. Det er ikke bare en trend, men en klar opfordring til kantinerne om at menuerne kan sammensættes med mindre – men bedre kvalitetskød.  

Dyk ned i vores kantineopskrifter lavet efter 80/20 princippet, hvor fokus er på at sætte mindre, men bedre kød på menuen

Find opskrifterne her

Kantinemenuen:
Velkendt men spændende
 

Selvom kantinegæster gerne vil udfordres med nye smagsoplevelser, viser undersøgelsen også, at 65% af dem foretrækker, at kantinen stadig har fokus på velkendte retter, der mætter. Det betyder, at du står over for den interessante udfordring at skulle balancere mellem det velkendte og det uventede, når du menuplanlægger. 

En måde at gøre dette på er ved at introducere nye ingredienser eller retter, men med smags- og teksturelementer, som gæsterne allerede kender. For eksempel kan en klassisk ret som bolognese, tilføres kikærter for at reducere indholdet af kød, uden at gå på kompromis med smag og mæthedsfølelse.  

Find en opskrift på 80/20 bolognese her 

Denne balance mellem det velkendte og uventede er essentiel for at fastholde gæsternes interesse og tilfredshed. Ifølge undersøgelsen må deres kantine gerne udfordre med anderledes råvarer eller smage – men heller ikke for meget. Der skal nemlig samtidig være fokus på velkendt mad der mætter. 

Top-5 populære kilder til protein er kylling, oksekød, æg, gris og fisk. 45 pct. foretrækker, at der er valgmuligheder med kød hver dag i deres kantine, men for flertallet af gæsterne er kvaliteten af kødet i retten vigtigere end mængden. 

Se alle vores 80/20 opskrifter her  

Kilde: Kantinegæstens stemme, Landbrug & Fødevarer, Marts 2024