Hummus Boks Topweb

80 / 20 - mad og måltider 80/20 Hummus boks med mørbrad og Kewpie

Velkommen til den farvefulde ener. Salat Bowls er populære til frokost med hummus, sesam og chiafrø – kan også bruges to go, i fx campuscaféer og uddannelseskantiner.

Basis er kogte bælgfrugter, her pureret og vendes med en ristet sesamolie, så det skabes en slags hummusbase.
Herefter skal der bare leges med farverne og lægges et par stave af tapaspølse øverst.

Som grønt kan du fx bruge tern af grøn squash, knust butternut squash, mandolinskåret glaskål, gulerods-spaghetti, radise, avocado, blomkålsris, sukkerærter, forårsløg og syltede rødløg.

Hav altid 2 typer dressing at tilbyde;
fx sesam-mayo eller en mynte-lime-olie-dressing.

Afrund med drys af sesam eller chiafrø.

Ingredienser

Opskriften er til 10 personer.

800 g kogte kikærter

  • 1 dl. ristet sesamolie
  • Salt, peber og citronsaft
  • 200 g glaskål, mandolinskåret
  • 500 g gulerod, spaghettiskåret
  • 300 g blomkålsris
  • 100 g røde radiser, i julienne
  • 200 g forårsløg, snittet
  • 300 g syltede rødløg i ringe
  • 300 g 3-Stjernet mørbrad
  • 1 spsk. sesam, ristet
  • 1 spsk. chiafrø
  • 1 dl Kewpie japansk mayo

Tilberedning

Blend kikærter med sesamolie. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Klargør alle grøntsager.

Kom hummus i en boks eller bowle. Læg grøntsager på, og tilføj 3-stjernet mørbrad mørbrad og fx rives i stykker på toppen.

Drys med sesamfrø og chiafrø.

Servér eller ”dut” med en Kewpie japanmayo og evt. en forårsagtig og knust mynte-lime-olie-dressing. Den kan du lave ved at blende frisk mynte med limesaft og sesamolie.

Se også disse opskrifter

All-in-one Nutrivore-salat med belugalinser, kylling, grønt og cremet goma-dip

All-in-one Nutrivore-salat med belugalinser, kylling, grønt og cremet goma-dip

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider