Dampet Laks 02 LOW

80 / 20 - mad og måltider Dampet laks på leje af ”røget kokos” med linser, ærter og klaser af ribs

Her vil vi gerne slå et slag for fisk på menuen.

Vi anbefaler en sensommer version, hvor mundrette stykker dampet fisk anrettes på et smagsfuld og røget sauceleje af puy-linser, ristet dansk pancetta, ærter, dild, lime og kokosmælk.

Se her hvor let det er:

Ingredienser

  • 250 g Aalbæk Pancetta, skåret i små tern
  • 500 g kogte puy-linser
  • 400 g grønærter, fine
  • 500 g kokosmælk
  • 1 bundt dild, hakket (gem lidt til pynt)
  • Salt
  • Peber
  • Lime, skal i julienne og saft
  • 500 g. laks, ovndampet
  • 100 g. ribs eller blåbær til anretning

Tilberedning

Rist Aalbæk Pancetta sprød på en pande, tilsæt puy-linser, grønærter, kokosmælk og dild.

Lad det varme hurtigt igennem.
Smag til med salt, peber, limeskal og saft.

Anret saucen med dampet fisk på toppen.

Pynt af med dild og ekstra syregivende bær, fx et par klaser af ribs eller blåbær.

PS
Pyu-linser forkoges i ca. 20 minutter og fisken dampes i ovnen i ca. 12 minutter ved  170°C.

Lavet med disse produkter

Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/2 side ca. 900 g

Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/2 side ca. 900 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Brændende kærlighed med maks. tekstur af dansk pancettaknas og rødbedecrunch

Brændende kærlighed med maks. tekstur af dansk pancettaknas og rødbedecrunch

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider