Smørrebrød Rygeost Aalbæk Dansk Panchetta 2 (1)

80 / 20 - mad og måltider Forårssmørrebrød med grøn rygeost, knust Dansk Pancetta og persillefrit

Intet forår uden et godt stykke smørrebrød i forårshumør med en grøn rygeostsalat, radisser og drys af knust Dansk Pancetta og persillefrit.
Naturligvis på et godt stykke rugbrød med messer af fuldkorn og kerner.

Ingredienser

  • 400 g kogte grønne ærter, moset
  • 300 g rygeost
  • 1 dl. mayo
  • Stort bundt purløg, hakket
  • Salt og peber
  • 2 tsk. mild sennep, fx grøn sennep
  • 10 skiver kernefyldt rugbrød
  • 250 g Aalbæk Dansk Pancetta, sprødstegt og letknust i en morter
  • 1 stort bundt kruspersille
  • Fritteringsolie
  • 250 g radiser
  • 1 rødt radichio hoved

Tilberedning

Bland de grønne ærter med rygeost, mayo og purløg i en skål. Blend det, hvis der ønskes en helt fin, glat og cremet struktur. Smag til med salt, peber og lidt grøn sennep. Lad det evt. trække en halv times tid.

Tag et stykke smurt rugbrød, læg et blade af radicchio nederst.
Kom den grønne rygeostsalat på og drys med knust pancetta, der er sprødstegt i ovnen.

Top smørrebrødet med sprødfriteret persille og stik skiver af røde radiser ved smørrebrødet. 

Kan også anrettes og serveres som en sprød rugsandwich, så lægger du bare fyldet imellem 2 skiver rugbrød, der er ristet.

Lavet med disse produkter

Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/2 side

Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/2 side

Se produkt
Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/1 side

Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/1 side

Se produkt

Se også disse opskrifter

Forårssmørrebrød med nye kartofler, bønnecreme, dansk pancetta og råkostjuice

Forårssmørrebrød med nye kartofler, bønnecreme, dansk pancetta og råkostjuice

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Øko leverpostejsmad med portobello og rødbeder

Øko leverpostejs­mad med portobello og rødbeder

Se opskrift