Grød På Havre WEB

80 / 20 - mad og måltider Grød med havre, urter og Dansk Pancetta

I disse prisbevidste tider er nordisk husmandskost et hit på mange menuer.

Nærende havregrød behøver ikke være en morgenting. Måske kender du restaurant Grød?

Her kommer en version, der minder lidt om den italienske risotto, men som er meget hurtigere at lave på havregryn kogt i æblejuice og krydderier.

Charcuteri behøver ikke altid skæres i skiver, her anbefaler vi at skære Dansk Pancetta i små tern, inden de ristes og bruges som sprødt element på toppen sammen med bredbladet persille.

Ingredienser

Opskriften er til 10 personer.

  • 1 spsk. rapsolie
  • 150 g løg, finthakket
  • 100 soltørrede tomater, finthakket
  • 8 dl grove havregryn
  • 1 liter æblejuice, supplér evt. med mere væske i form af vand
  • 1 spsk. tørret basilikum
  • 100 g Dansk hård ost
  • Salt og citronpeber
  • 250 g Aalbæk Dansk Pancetta
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Tilberedning

Rist løg og soltørrede tomater i olie.

Kom havregryn på. Tilsæt æblejuice og basilikum. Kog det godt sammen, så det får konsistens som en grød/risotto.

Justér evt. med vand. Kom ost i og smag til med salt og citronpeber.

Skær Aalbæk Dansk Pancetta i tern og tør-rist det. Servér retten var med den sprøde Pancetta og persille på toppen.

PS: Synes du retten skal have mere syre, kan du justere med friskpresset citron eller lidt æbleeddike.

Lavet med disse produkter

Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/2 side ca. 900 g

Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/2 side ca. 900 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Efterårs bygotto med svampe, røg og salvie

Efterårs bygotto med svampe, røg og salvie

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider