Efterårets Bygotto Kødkollektivet Juni 20215677 LOW

80 / 20 - mad og måltider Efterårs bygotto med svampe, røg og salvie

Her viser vi, hvordan gastro-princippet ”lidt men godt kød” kan gøres til hverdagspraksis i køkkenet.

Vi har nemlig gjort ”kødet til krydderiet”, så det er dét, der får retten til at smage SÅ GODT!
Verdens mest cremede version. Uden ris, men med nordiske perlebyg – og svampe i to versioner; syltede og purérede…

TIP:
Ønskes risottoen mere gul, kan der tilsættes gurkemeje og et par tråde af safran undervejs i kogningen af bygottoen.

Ingredienser

Opskriften er til 10 personer.

Syltede svampe

  • 250 g blandede svampe
  • 3 dl hvid lagereddike
  • 3 dl sukker
  • 2 dl æblemost

Svampepuré

  • 500 g svampe
  • 30 g smør
  • 2 spsk. rapsolie
  • 1 dl piskefløde

Bygotto 

  • 500 g perlebyg
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 200 g Aalbæk Øko Okse Salami (+ lidt ekstra til garnering)
  • 150 g revet Vesterhavsost
  • 1 håndfuld salvie
  • Sort pebe
  • Salt
  • Æbleeddike til smagsjustering

Tilberedning

Syltede svampe:
Rens svampe og "riv dem” på langs. Tørsteg svampene på en varm pande ved høj varme. Kog eddike, sukker og most op i en gryde. Kom svampene op i gryden, og kog i ca. 5 minutter. Kom svampe og syltelage på sylteglas. 

Svampepuré:
Rens svampene. Varm en pande med olie og smør, og steg svampene indtil de er gyldne. Blend svampene med piskefløde i en foodprocessor/robot eller blender.

Bygotto med svampepuré:
Kom perlebyg og bouillon i en gryde, og kog op ved høj varme. Skru ned til medium varme, når perlebyggen koger, og lad dem koge ind. Kom svampepuré og yderligere 2 dl kogende vand i gryden, og kog op.

Tilsæt revet Vesterhavsost og Aalbæk Øko Okse Salami i strimler når bygottoen stadig er let flydende. Skru ned for varmen, og rør godt rundt.
Bygottoen skal være cremet og let i konsistensen. Smag til med salt og æbleeddike, og servér med det samme. 

Anret bygottoen på tallerkener. Top med en spsk. syltede svampe, hakket salvie, små strimler af Aalbæk Øko Okse Salami og friskkværnet sort peber. 

Lavet med disse produkter

Aalbæk Okse Salami 450 g

Aalbæk Okse Salami 450 g

Se produkt
Aalbæk Øko Okse Salami 1,6 kg

Aalbæk Øko Okse salami 1,6 kg

Se produkt
3-Stjernet Oksespegepølse 90 g

3-Stjernet Oksespegepølse 90 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

One Pot linsegryde med garam masala, kokosmælk og salami

One Pot linsegryde med garam masala, kokosmælk og salami

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider