Ingredienser
Opskriften er til 10 personer.
Syltede svampe
- 250 g blandede svampe
- 3 dl hvid lagereddike
- 3 dl sukker
- 2 dl æblemost
Svampepuré
- 500 g svampe
- 30 g smør
- 2 spsk. rapsolie
- 1 dl piskefløde
Bygotto
- 500 g perlebyg
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 200 g Aalbæk Øko Okse Salami (+ lidt ekstra til garnering)
- 150 g revet Vesterhavsost
- 1 håndfuld salvie
- Sort pebe
- Salt
- Æbleeddike til smagsjustering
Tilberedning
Syltede svampe:
Rens svampe og "riv dem” på langs. Tørsteg svampene på en varm pande ved høj varme. Kog eddike, sukker og most op i en gryde. Kom svampene op i gryden, og kog i ca. 5 minutter. Kom svampe og syltelage på sylteglas.
Svampepuré:
Rens svampene. Varm en pande med olie og smør, og steg svampene indtil de er gyldne. Blend svampene med piskefløde i en foodprocessor/robot eller blender.
Bygotto med svampepuré:
Kom perlebyg og bouillon i en gryde, og kog op ved høj varme. Skru ned til medium varme, når perlebyggen koger, og lad dem koge ind. Kom svampepuré og yderligere 2 dl kogende vand i gryden, og kog op.
Tilsæt revet Vesterhavsost og Aalbæk Øko Okse Salami i strimler når bygottoen stadig er let flydende. Skru ned for varmen, og rør godt rundt.
Bygottoen skal være cremet og let i konsistensen. Smag til med salt og æbleeddike, og servér med det samme.
Anret bygottoen på tallerkener. Top med en spsk. syltede svampe, hakket salvie, små strimler af Aalbæk Øko Okse Salami og friskkværnet sort peber.