Ingredienser
- 30 g smagsneutral olie
- 150 g rødløg i grove tern
- 300 g gulerødder i grove tern
- 300 g pastinakker i grove tern
- 3 spsk. garam masala krydderi
- 200 g Aalbæk Fennikel Salami
- 50 g koncentreret tomatpuré
- 3 dl. vand eller bouillon
- 3 spsk. røde linser
- 300 g kokosmælk
- 1 lime, gerne både saft og skal
- 500 g forkogte bælgfrugter, fx kidney- eller hestebønner
- Salt og peber
- 150 g skyr
- Et grønt drys og en håndfuld ristede mandler
Tilberedning
Forkog kidney- eller hestebønner. (Husk iblødsætning først).
Kom grove tern af rødløg, gulerødder og pastinakker i en sauterpande og rist det i lidt olie.
Tilføj garam masala og Aalbæk Øko Hvidløgssalami, der skæres i mundrette skiver eller strimler, og rist det med.
Kom tomatpuré, bouillon og røde linser ved, og lad det koge i ca. 20 minutter.
(Til linserne er udkogte og har jævnet retten).
Tilsæt kokosmælk, limesaft- og skal samt kidney- eller hestebønner og lad det indkoge til en one pot i yderligere 10 minutter. Smag derefter til med salt og peber.
Anret og top op med skyr, et grønt drys af fx koriander og ristede mandler.