Onepot Aalbæk Hvidløgssalami

80 / 20 - mad og måltider One Pot linsegryde med garam masala, kokosmælk og salami

Linser, bønner og ærter…
- Er du også blevet en rigtig bælgfrugteven?

Bælgfrugterne er for alvor rykket ind i det grønne køkken, ikke mindst når det handler om at menusætte efter 80/20 princippet. Og lige nu er mange af dine kunder og gæster ret nysgerrige på ”alt det med bælgfrugter”.

Her slår vi et par gastronomiske slag for bælgfrugterne ved at smagsbooste dem med lidt, men godt og umamigivende charcuteri – på en fyldig, mættende og planterig måde.

Tip: Tilføj gerne en ”sanse-ciffonade”
af vilde urter, der som en overraskelse indpakkes i gaze.
En sanse-ciffonade kan fx indeholde friske urter og spiselige blomster som fx skovsyre, ramsløg, mynte, tallerkensmækker/blomsterkarse, dildkrone, mælkebøtte, violer, salvie, kornblomst.

Ingredienser

  • 30 g smagsneutral olie
  • 150 g rødløg i grove tern
  • 300 g gulerødder i grove tern
  • 300 g pastinakker i grove tern
  • 3 spsk. garam masala krydderi
  • 200 g Aalbæk Fennikel Salami 
  • 50 g koncentreret tomatpuré
  • 3 dl. vand eller bouillon
  • 3 spsk. røde linser
  • 300 g kokosmælk
  • 1 lime, gerne både saft og skal
  • 500 g forkogte bælgfrugter, fx kidney- eller hestebønner
  • Salt og peber
  • 150 g skyr
  • Et grønt drys og en håndfuld ristede mandler

Tilberedning

Forkog kidney- eller hestebønner. (Husk iblødsætning først).

Kom grove tern af rødløg, gulerødder og pastinakker i en sauterpande og rist det i lidt olie.

Tilføj garam masala og Aalbæk Øko Hvidløgssalami, der skæres i mundrette skiver eller strimler, og rist det med.

Kom tomatpuré, bouillon og røde linser ved, og lad det koge i ca. 20 minutter.
(Til linserne er udkogte og har jævnet retten).

Tilsæt kokosmælk, limesaft- og skal samt kidney- eller hestebønner og lad det indkoge til en one pot i yderligere 10 minutter. Smag derefter til med salt og peber.

Anret og top op med skyr, et grønt drys af fx koriander og ristede mandler.

Lavet med disse produkter

Aalbæk Fennikel Salami 450 g

Aalbæk Fennikel Salami 450 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Nem Minestrone med sorte bønner, pasta, chorizo og pølse

Nem Minestrone med sorte bønner, pasta, chorizo og pølse

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Hot meals Chili ”sin carne” – med spicy chorizotopping

Hot meals Chili ”sin carne” – med spicy chorizo­topping

Se opskrift
Grønnere Simregryde ”Pork Daube” med masser af rodfrugter

Grønnere Simregryde ”Pork Daube” med masser af rodfrugter

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider