Ingredienser
- 300 g røde peberfrugter, skåret i grove stykker
- 300 g courgette, skåret i grove tern
- 100 g løg, skåret i tern
- 3 fed hvidløg, hakket
- 600 g flåede hakkede tomater
- 3 dl vand eller bouillon
- 2 spsk. røde linser
- 2 friske chili, finthakket eller 2 spsk. tørret chipotle chili
- 1 spsk. stødt paprika
- 1 spsk. stødt koriander
- 500 g forkogte bælgfrugter, fx kikærter/gråærter, kidneybønner eller butterbeans
- Salt og peber
- 250 g Aalbæk Chorizo med paprika eller Aalbæk Chili Salami
- 150 g creme fraiche
- 1 bundt frisk koriander
- 1 lime
- 1 avocado, skåret i tynde skiver
Tilberedning
Forkog kikærter/gråærter, kidneybønner eller butterbeans. (Husk iblødsætning først).
Kom grove tern af peberfrugt, courgette og løg i en gryde og rist det i lidt olie.
Tilsæt hvidløg, flåede tomater, væske, røde linser og krydderier. Lad det koge i ca. 20 minutter (til linserne er let udkogte).
Tilsæt evt. lidt mere væske undervejs.
Tilføj de forkogte bælgfrugter og kog det sammen i yderligere 10 minutter.
Smag til med salt og peber.
Aalbæk Chorizo skæres i mundrette skiver og steges sprøde i ovnen i ca. 5 minutter ved 210°C.
Anret i gryde med Aalbæk Chorizo på toppen sammen med creme fraiche, frisk koriander, lime og avocado.
Lavet med disse produkter
![Aalbæk ØKO Chorizo 500 g](/media/imba2kbx/911710_4_aalbæk_spec_øko_chorizo_med_jalapenos-_500g.jpg?anchor=center&mode=crop&width=540&height=720&rnd=133014877158030000)
Aalbæk ØKO Chorizo 500 g
Se produkt![Aalbæk Øko Chorizo i skiver 60 g](/media/pehkauj4/911819_aalbæk-øko-chorizo-delikate-skiver_60g.jpg?anchor=center&mode=crop&width=540&height=720&rnd=133273998044430000)
Aalbæk Øko Chorizo i skiver 60 g
Se produktSe også disse opskrifter
![Bolognese PLUS godt med grønt](/media/vgcf3prw/bolognese_plus_kødkollektivet_juni_20215615_low.jpg?crop=0.2636377777777778,0,0.23648722222222215,0&cropmode=percentage&width=540&height=720&rnd=132689101552630000)
Bolognese PLUS godt med grønt
Se opskrift![Boghvede-otto med æblemustardo, sous vide Pork Brisket og lynmarinerede gulerødder](/media/r1knwux4/boghvede-otto-sous-vide-pork-brisket_2_tilrettet.jpg?crop=0.30769651550790439,0.141882282150867,0.30768284010721519,0.088876429079372141&cropmode=percentage&width=540&height=720&rnd=132920704114330000)
Boghvede-otto med æblemustardo, sous vide Pork Brisket og lynmarinerede gulerødder
Se opskrift![Brændende kærlighed med maks. tekstur af dansk pancettaknas og rødbedecrunch](/media/oxkf0ptj/brændende_kærlighed_aalbæk_bacon_2.jpg?crop=0.1049537037037037,0,0.39504629629629628,0.00019996000799847103&cropmode=percentage&width=540&height=720&rnd=132573567607200000)