Opskrifter Desktop 2880X1000 Chili Sin Carne

Hot meals Chili ”sin carne” – med spicy chorizo­topping

Chili sin carne med kikærter, linser, chili, kidneybønner, koriander og spidskommen. Serveret med ovnbagte stykker af Aalbæk Øko Chorizo, creme fraiche, avocado, lime og frisk koriander.

Tip:
Hav altid et udvalg af forkogte bælgfrugter klar på køl.
Så kan du hurtigt variere og sammensætte i det uendelige med linser, bønner og ærter.
PS. Retten kan også bruges i wraps og lignende!

Ingredienser

  • 300 g røde peberfrugter, skåret i grove stykker
  • 300 g courgette, skåret i grove tern
  • 100 g løg, skåret i tern
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • 600 g flåede hakkede tomater
  • 3 dl vand eller bouillon
  • 2 spsk. røde linser
  • 2 friske chili, finthakket eller 2 spsk. tørret chipotle chili
  • 1 spsk. stødt paprika
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 500 g forkogte bælgfrugter, fx kikærter/gråærter, kidneybønner eller butterbeans
  • Salt og peber
  • 250 g Aalbæk Chorizo med paprika eller Aalbæk Chili Salami
  • 150 g creme fraiche
  • 1 bundt frisk koriander
  • 1 lime
  • 1 avocado, skåret i tynde skiver

Tilberedning

Forkog kikærter/gråærter, kidneybønner eller butterbeans. (Husk iblødsætning først).

Kom grove tern af peberfrugt, courgette og løg i en gryde og rist det i lidt olie.
Tilsæt hvidløg, flåede tomater, væske, røde linser og krydderier. Lad det koge i ca. 20 minutter (til linserne er let udkogte).

Tilsæt evt. lidt mere væske undervejs.
Tilføj de forkogte bælgfrugter og kog det sammen i yderligere 10 minutter.
Smag til med salt og peber.

Aalbæk Chorizo skæres i mundrette skiver og steges sprøde i ovnen i ca. 5 minutter ved 210°C.

Anret i gryde med Aalbæk Chorizo på toppen sammen med creme fraiche, frisk koriander, lime og avocado.

Lavet med disse produkter

Aalbæk ØKO Chorizo 500 g

Aalbæk ØKO Chorizo 500 g

Se produkt
Aalbæk Øko Chorizo i skiver 60 g

Aalbæk Øko Chorizo i skiver 60 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Bolognese PLUS godt med grønt

Bolognese PLUS godt med grønt

Se opskrift
Boghvede-otto med æblemustardo, sous vide Pork Brisket og lynmarinerede gulerødder

Boghvede-otto med æblemustardo, sous vide Pork Brisket og lynmarinerede gulerødder

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Brændende kærlighed med maks. tekstur af dansk pancettaknas og rødbedecrunch

Brændende kærlighed med maks. tekstur af dansk pancettaknas og rødbedecrunch

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider