Ingredienser
Opskriften er til 10 personer.
- 6 appelsiner
- 10 skiver 3-stjernet Grillet Kyllingbryst
- 200 g rødløg i mandolintynde ringe
- 1 porre (krøllet op i isvand)
- 150 g hasselnødder
- 400 g forkogte kikærter
- Rapsolie til ristning
- 2 spsk. flydende honning,
- 1 tsk. stødt nellike
- Friskkværnet peber,
- 4 spsk. rapsolie til nellikeolien
Tilberedning
Skræl appelsinerne. Gem skrællen til julienne-riv.
Skær appelsiner i tynde skiver og spred dem ud over et fladt, stort, rundt fad (lægges tæt og carpaccio-agtigt).
Skær rødløg i tynde ringe.
Skær porre i strimler, og krøl dem op i isvand.
Panderist hasselnødder og forkogte kikærter i olie, så de bliver pænt mørke. Smag til med salt. Afkøl let og hak det groft, så det bliver til en salat-granola.
Rul skiver af 3-stjernet Grillet Kyllingbryst og læg dem på tværs af fadet i en pæn række.
Kom den ristede salat-granola over kødet og pynt salaten af med løgringe og porrekrøl.
Ryst nellikeolien sammen. Den består af honning, stødt nellike, friskkværnet peber og rapsolie. Hæld nellikeolien over salaten lige inden serveringen. Drys evt. med lidt rosépeber og et par ekstra tråde timian.