Appelsin Carparccio Uden Olie 02 Kødkollektivet Juni 20215600 LOW

80 / 20 - mad og måltider Appelsin-carpaccio med nellikeolie og kylling

Her får du et tip til en juleinspireret appelsinsalat.

Kan bruges hele året, men med et touch af nellike og brændte hasselnødder får salaten et lille strejf af hygge og varme krydderier.

PS:
Rå vinterporrer kan skæres i lange julienne-tråde. Kommes i isvand, så de krøller let op.

Ingredienser

  • 6 appelsiner
  • 10 skiver 3-stjernet Grillet Kyllingbryst
  • 200 g rødløg i mandolintynde ringe
  • 1 porre (krøllet op i isvand)
  • 150 g hasselnødder
  • 400 g forkogte kikærter
  • Rapsolie til ristning
  • 2 spsk. flydende honning,
  • 1 tsk. stødt nellike
  • Friskkværnet peber,
  • 4 spsk. rapsolie til nellikeolien

Tilberedning

Skræl appelsinerne. Gem skrællen til julienne-riv.
Skær appelsiner i tynde skiver og spred dem ud over et fladt, stort, rundt fad (lægges tæt og carpaccio-agtigt).
Skær rødløg i tynde ringe.
Skær porre i strimler, og krøl dem op i isvand.
Panderist hasselnødder og forkogte kikærter i olie, så de bliver pænt mørke. Smag til med salt. Afkøl let og hak det groft, så det bliver til en salat-granola.

Rul skiver af 3-stjernet Grillet Kyllingbryst og læg dem på tværs af fadet i en pæn række.

Kom den ristede salat-granola over kødet og pynt salaten af med løgringe og porrekrøl.

Ryst nellikeolien sammen. Den består af honning, stødt nellike, friskkværnet peber og rapsolie. Hæld nellikeolien over salaten lige inden serveringen. Drys evt. med lidt rosépeber og et par ekstra tråde timian.

Lavet med disse produkter

3-Stjernet Grillet kyllingebryst 1500 g

3-Stjernet Grillet kyllingebryst 1500 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Magisk morgen

Magisk morgen

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Bland-Selv-Brunch

Bland-Selv-Brunch

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Koldhævet speltpizza med roastbeef og ærtehummus

Koldhævet speltpizza med roastbeef og ærtehummus

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider