Appelsin Carparccio Med Olie 01 Kødkollektivet Juni 20215604

80 / 20 - mad og måltider Appelsin-carpaccio med nellikeolie og kylling

Her får du et tip til en juleinspireret appelsinsalat.

Kan bruges hele året, men med et touch af nellike og brændte hasselnødder får salaten et lille strejf af hygge og varme krydderier.

PS:
Rå vinterporrer kan skæres i lange julienne-tråde. Kommes i isvand, så de krøller let op.

Ingredienser

Opskriften er til 10 personer.

  • 6 appelsiner
  • 10 skiver 3-stjernet Grillet Kyllingbryst
  • 200 g rødløg i mandolintynde ringe
  • 1 porre (krøllet op i isvand)
  • 150 g hasselnødder
  • 400 g forkogte kikærter
  • Rapsolie til ristning
  • 2 spsk. flydende honning,
  • 1 tsk. stødt nellike
  • Friskkværnet peber,
  • 4 spsk. rapsolie til nellikeolien

Tilberedning

Skræl appelsinerne. Gem skrællen til julienne-riv.
Skær appelsiner i tynde skiver og spred dem ud over et fladt, stort, rundt fad (lægges tæt og carpaccio-agtigt).
Skær rødløg i tynde ringe.
Skær porre i strimler, og krøl dem op i isvand.
Panderist hasselnødder og forkogte kikærter i olie, så de bliver pænt mørke. Smag til med salt. Afkøl let og hak det groft, så det bliver til en salat-granola.

Rul skiver af 3-stjernet Grillet Kyllingbryst og læg dem på tværs af fadet i en pæn række.

Kom den ristede salat-granola over kødet og pynt salaten af med løgringe og porrekrøl.

Ryst nellikeolien sammen. Den består af honning, stødt nellike, friskkværnet peber og rapsolie. Hæld nellikeolien over salaten lige inden serveringen. Drys evt. med lidt rosépeber og et par ekstra tråde timian.

Lavet med disse produkter

3-Stjernet Grillet kyllingebryst ca. 1,6 kg

3-Stjernet Grillet kyllingebryst ca. 1,6 kg

Se produkt
Aalbæk Fennikel Salami 450 g

Aalbæk Fennikel Salami 450 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Omelet med sprød pepperoni  og grillede oste brød

Omelet med sprød pepperoni og grillede oste brød

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Grillet spidskål toppet med Øko Okse Salami, ærter, blåbær og dild

Grillet spidskål toppet med Øko Okse Salami, ærter, blåbær og dild

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Salamibagel med caponata, knust spidskål og bredbladet persille

Salamibagel med caponata, knust spidskål og bredbladet persille

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider