Ingredienser
Opskriften er til 10 personer.
Tærtebund:
- 100 g smør
- 50 g planteolie
- 1 tsk. salt
- 200 g fuldkornsspeltmel
- 100 g kikærtemel (eller maskmel)
- 1 tsk. bagepulver
- Ca 1 dl koldt vand til at samle dejen
Fyld:
- 5 forårsløg i skiver
- 2 forårsporrer i skiver
- 1 spsk. olie
- 4 dl. A38
- 1 dl. hirseflager
- Salt, peber
- 500 g Aalbæk Chorizo
- 1 bundt purløg
- 100 g hakkede semitørre tomater
- Brøndkarse til garnering
Tilberedning
Smelt smørret i en gryde og tilsæt olien. Tag gryden af og kom det i en røreskål. Bland de tørre ingredienser i, tilsæt væske og ælt dejen hurtigt sammen. Tilføj evt. lidt mere vand, hvis dejen ikke samler sig helt. Beklæd en smurt tærteform med dejen. Forbag tærten i ca. 14 minutter ved 200°C.
Rist forårsløg og porre. Køl af og vend det sammen med A38, hirseflager, purløg, salt og peber. Kom fyldet i tærten og tilføj skiver af Aalbæk Øko Chorizo med jalapenos.
Bag tærten i yderligere 20 minutter ved 180°C.
Skær i passende tærtestykker og anret med et drys af soltørrede tomater og godt med ”salat” af brøndkarse.