Frokosttærte Aalbæk ØKO Chorizo

80 / 20 - mad og måltider Frokosttærte med proteinmel, forårsløg og krydret chorizo

Vi ser flere og flere bruge proteinmel i bagværk.
Her får du et bud på en 80/20 frokosttærte, der er bagt med kikærtemel, speltmel og hirseflager. Helt uden æg!

Som fyld kan du variere i det uendelige. Her er den med forårsløg, forårsporrer, purløg, brøndkarse og krydret umami af Aalbæk Chorizo med jalapenos.

Ingredienser

Tærtebund:

  • 100 g smør
  • 50 g planteolie
  • 1 tsk. salt
  • 200 g fuldkornsspeltmel
  • 100 g kikærtemel (eller maskmel)
  • 1 tsk. bagepulver
  • Ca 1 dl koldt vand til at samle dejen

Fyld:

  • 5 forårsløg i skiver
  • 2 forårsporrer i skiver
  • 1 spsk. olie
  • 4 dl. A38
  • 1 dl. hirseflager
  • Salt, peber
  • 500 g Aalbæk Øko Chorizo med jalapenos
  • 1 bundt purløg
  • 100 g hakkede semitørre tomater
  • Brøndkarse til garnering

Tilberedning

Smelt smørret i en gryde og tilsæt olien. Tag gryden af og kom det i en røreskål. Bland de tørre ingredienser i, tilsæt væske og ælt dejen hurtigt sammen. Tilføj evt. lidt mere vand, hvis dejen ikke samler sig helt. Beklæd en smurt tærteform med dejen. Forbag tærten i ca. 14 minutter ved 200°C.

Rist forårsløg og porre. Køl af og vend det sammen med A38, hirseflager, purløg, salt og peber. Kom fyldet i tærten og tilføj skiver af Aalbæk Øko Chorizo med jalapenos.  

Bag tærten i yderligere 20 minutter ved 180°C.

Skær i passende tærtestykker og anret med et drys af soltørrede tomater og godt med ”salat” af brøndkarse.

Lavet med disse produkter

Aalbæk ØKO Chorizo 500 g

Aalbæk ØKO Chorizo 500 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Hvid øko chorizopizza med ricottacreme

Hvid øko chorizo­pizza med ricotta­creme

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider