Ingredienser
Opskriften er til 10 personer.
- 500 g forkogte sorte bønner
- 250 g forkogt fuldkornsspaghetti
- 25 g rapsolie
- 400 g løg
- 400 g gulerod
- 400 g knoldselleri
- 3 fed hvidløg
- 4 spsk. tomatpuré
- 4 stilke rosmarin
- 3 stilke salvie
- 1 spsk. røget paprika
- 2 liter grøntsagsbouillon
- 10 skiver Aalbæk Chorizo i skiver
- 10 3-stjernet Cocktailpølser
- 300 g grønne ærter
- Salt
- Peber
- Hvid eddike til smagning
- 1 håndfuld persille til garnering
- Ristet surdejsbrød som dyppebrød
Tilberedning
Hak løg, gulerødder, knoldselleri og hvidløg (det må gerne være ensartet og hakket i små tern). Svits det i olie, og lad det stege i ca. 15 minutter, så det tager farve.
Tilsæt tomatpuré, rosmarin, salvie, paprika og væske.
Halvér skiver af Aalbæk Chorizo, og afhængig af størrelsen på cocktailpølserne, kan de også skråtskæres.
Lad det koge op. Smag til med salt, peber og lidt hvid eddike.
Kom ærter, bønner og spaghetti i minestronen. Garnér med bredbladet persille. Serveres med ristet surdejsbrød.