Lidt Af Det Hele Tallerken Kødkollektivet Juni 20215650 LOW

80 / 20 - mad og måltider Lidt-af-det-hele-tallerken

Sådan kan du byde på en dejlig smagstallerken, med 4 små komponenter.

1. Ristet grønkål/rosenkål med estragoncreme og 3-stjernet Roastbeef
2. Splitærte-mole med Aalbæk Dansk Pancetta - granola og græskarkerner
3. Fermenteret spidskål med æble og Aalbæk Øko Chorizo med jalapeños
4. Sødligt superfood-tilbehør af ristede mandler, mørk chokolade og tørrede tranebær.

Vi garanterer, at det er både surt, sødt, salt, bittert og umamisat…

Kan serveres med godt brød på siden, men kan sagtens gå uden!

Skal det være helt sprødt, anbefaler vi at servere enebærchips til.

BONUSTIP:
Savner du inspiration til en efterårsagtig gourmetburger kan du fx fylde den med ovennævnte estragoncreme, fermenteret spidskål, 3-stjernet Roastbeef, ristet grønkål og splitærtemole.
Tilføj gerne lidt syltede rødløg og lidt af de knuste enebærchips.

Så skal det bare fyldes i en smørbagt briochebolle, der er grill-ristet.

Tilberedning

Klargør de bløde og cremede islæt.

Estragoncreme:
Estragoncreme røres sammen til en creme af en kogt kartoffel, mayonnaise, skyr, og hakket estragon. Smag den til med finthakket rødløg, salt og peber.

Splitærte-mole:
Udkog røde splitærter med tern af gulerødder og et par stilke rosmarin. Mos det til en grov mole, vend evt. lidt rapsolie i. Smag til med salt og peber.

Fermenteret spidskål:
Snit et spidskål, massér det godt (knug det) med 1 spsk. salt. Tilføj 2 spsk. æbleeddike, skiver af et pigeon-æble og grovkværnet peber i 3 farver. Kom kålsalaten på glas med tætsluttet låg. Lad det stå ved stuetemperatur den første times tid. Sæt herefter på køl i mindst et par dage, så konsistensen bliver helt blød og fermenteringen/gæringen trækker frem.

Så skal tallerkenen anrettes:
Hak grønkål let og klargør rosenkål i hele blade. Rist det i lidt olie på en pande, kom salt på. Anret det på en skive 3-stjernet Roastbeef sammen med estragoncremen.

Rist skiver af Aalbæk Dansk Pancetta og græskarkerner. Smuldr det som en topping over splitærte-molen, der evt. kan sættes på tallerkenen i et lille sylteglas.

Skær Aalbæk Øko Chorizo med jalapeños i et par mundrette skiver, og læg det på/ned i den fermenterede spidskål, garnér med et par tråde frisk timian og lidt af pigeon-æblet.

Kom til slut salte mandler, brudstykker af chokolade og tørrede tranebær på tallerkenen.

Lavet med disse produkter

3-Stjernet Roastbeef 1300 g

3-Stjernet Roastbeef 1300 g

Se produkt
Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/2 side

Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/2 side

Se produkt
Aalbæk Øko Chorizo med jalapenos 2000 g

Aalbæk Øko Chorizo med jalapenos 2000 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

One Pot linsegryde med garam masala, kokosmælk og hvidløgssalami

One Pot linsegryde med garam masala, kokosmælk og hvidløgssalami

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Magisk morgen

Magisk morgen

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Bolognese PLUS godt med grønt

Bolognese PLUS godt med grønt

Se opskrift