Søde Kartofler Med Grønt 2WEB
NYHED

80 / 20 - mad og måltider Søde kartofler med grønt, aioli og Dansk Pancetta

Kartofler er en vigtig basisråvare. Vi tipper her til en nem frokostret, hvor en sød kartoffel er halveret og snittet med tern, penslet med lidt olie, salt, peber og chiliflager. De pyntes herefter efter fri fantasi.

Her med sprødt charcuteri, citron-salte agurker, fintsnittet spidskål, og et drys karse.
Hertil anbefaler vi en aioli.

PS: Selleri eller græskar kan anvendes i stedet for kartoffel.

Ingredienser

Opskriften er til 10 personer.

  • 1 kg. søde kartofler, der skal bruges 5 store til 10 personer
  • Rapsolie til pensling
  • Salt og peber
  • 1 spsk. røget paprika
  • 1 tsk. chiliflager
  • 300 g Aalbæk Dansk Pancetta
  • 1 agurk
  • Saft fra 2 citroner
  • 1 tsk. salt
  • 500 g fintsnittet spidskål, der knuses mørt i hænderne
  • 75 g aioli
  • Karse

Tilberedning

Vask kartoflerne, halvér dem og giv dem krydssnit. Kom i en gastroform og pensl med olie. Drys med krydderierne og bag dem næsten møre i ovnen ved 200°C i ca. 35 minutter i alt. De sidste 6 minutter lægges skiver af Aalbæk Dansk Pancetta over kartoflerne. Lad det herefter blive sprødt i ovnen.

Skær agurk i halvmåner, giv dem citronsaft og salt. Snit spidskål.

Anret kartoflerne på spidskål, citron, aioli og top godt med karse.

Suppleres evt. med et godt brød.

Lavet med disse produkter

Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/1 side

Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/1 side

Se produkt
Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/2 side

Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/2 side

Se produkt

Se også disse opskrifter

Kartoffel-twisters med beder, fennikelsalami og chimichurri sauce

Kartoffel-twisters med beder, fennikelsalami og chimichurri sauce

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider