Ingredienser
Opskriften er til 10 personer.
- 1 kg. søde kartofler, der skal bruges 5 store til 10 personer
- Rapsolie til pensling
- Salt og peber
- 1 spsk. røget paprika
- 1 tsk. chiliflager
- 300 g Aalbæk Dansk Pancetta
- 1 agurk
- Saft fra 2 citroner
- 1 tsk. salt
- 500 g fintsnittet spidskål, der knuses mørt i hænderne
- 75 g aioli
- Karse
Tilberedning
Vask kartoflerne, halvér dem og giv dem krydssnit. Kom i en gastroform og pensl med olie. Drys med krydderierne og bag dem næsten møre i ovnen ved 200°C i ca. 35 minutter i alt. De sidste 6 minutter lægges skiver af Aalbæk Dansk Pancetta over kartoflerne. Lad det herefter blive sprødt i ovnen.
Skær agurk i halvmåner, giv dem citronsaft og salt. Snit spidskål.
Anret kartoflerne på spidskål, citron, aioli og top godt med karse.
Suppleres evt. med et godt brød.
Lavet med disse produkter

Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/2 side ca. 900 g
Se produktSe også disse opskrifter
