Ingredienser
Opskriften er til 10 personer.
- 1 kg. søde kartofler, der skal bruges 5 store til 10 personer
- Rapsolie til pensling
- Salt og peber
- 1 spsk. røget paprika
- 1 tsk. chiliflager
- 300 g Aalbæk Dansk Pancetta
- 1 agurk
- Saft fra 2 citroner
- 1 tsk. salt
- 500 g fintsnittet spidskål, der knuses mørt i hænderne
- 75 g aioli
- Karse
Tilberedning
Vask kartoflerne, halvér dem og giv dem krydssnit. Kom i en gastroform og pensl med olie. Drys med krydderierne og bag dem næsten møre i ovnen ved 200°C i ca. 35 minutter i alt. De sidste 6 minutter lægges skiver af Aalbæk Dansk Pancetta over kartoflerne. Lad det herefter blive sprødt i ovnen.
Skær agurk i halvmåner, giv dem citronsaft og salt. Snit spidskål.
Anret kartoflerne på spidskål, citron, aioli og top godt med karse.
Suppleres evt. med et godt brød.