Ingredienser
Opskriften er til 10 personer.
Kartoffel-twisters med beder
- 600 g kartofler, skåret i skiver
- 400 g beder, fx. bolche, rødbede og gule beder, i skiver
- 20 skiver Aalbæk Fennikel salami
- 10 spyd
- 1 dl. hvidløgsolie
Chimichurri sauce:
- 1 dl bredbladet persille, hakket
- 2 spsk. frisk koriander, hakket
- 1 spsk. bronzefennikel, hakket (gem nogle lange ”tråde” til pynt)
- 1 rødløg, hakket
- 3 hvidløgsfed, hakket
- 1 rød chili, hakket
- 1 spsk. limesaft
- Olivenolie til justering
- 1 spsk. sherryeddike
- Salt
- Peber
Tilberedning
Sæt kartoffelskiver, bedeskiver og foldet fennikelsalami på spyd og pensel dem med hvidløgsolie.
Sprød-bag dem ved høj varme i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter.
Vend ingredienser til chimichurri saucen sammen, og anret sammen med de varme kartoffeltwisters.
Kom fx lidt bronzefennikel over inden servering. Det fremhæver rettens fennikeltema.