Ingredienser
Opskriften er til 10 personer.
- 10 sliders eller hjemmebagte miniknopper med kardemomme
- 3 spsk. chilimayo
- 10 skiver vegansk smelteost fx vegansk cheddar eller mozzarella
- 10 skiver Aalbæk Fennikel Salami
- 4 tomater i skiver
- 1 squash i skiver
- 1 stort bundt salvie
- Tørret chili
- Hakket salvie
- Groft salt til drys
Tilberedning
Halvér de bagte slider-boller og smør dem med chilimayo. Læg skiver af smelteost, fennikel salami, tomat, squash og hele blade af salvie i hver enkelt slider. Læg øverste brødlåg på og pensl med lidt æggestrygelse, mælk, eller vand. Drys med chiliflager, hakket salvie og lidt groft salt. Sammenbag dem (varmes/smeltes) i en forvarmet ovn i ca. 6 minutter ved 210°C.
Hiv de uimodståelige brød lidt fra hinanden inden servering, så den smeltede ost og Aalbæk Fennikel Salami er synlig.
Kan serveres som et lille forkælende mellemmåltid fx sidst på en arbejdsdag eller ved gå-hjem-møder.