Bagel Aalbæk ØKO Mild Salami (3)

80 / 20 - mad og måltider Salamibagel med caponata, knust spidskål og bredbladet persille

Her kommer et bud på en ægte salamibagel. Den er med krydret smovs af caponata og knust spidskål.

Vi har smurt den med planteost, og fyldt den med masser af bredbladet persille og Aalbæk Øko Mild Salami. Resultatet er en smagfuld gourmet bagel, der kan bruges som dagens måltidssandwich, på buffet eller to go.

Ingredienser

Opskriften er til 10 personer.

Caponata:

  • 3 rødløg
  • 3 røde peberfrugter
  • 1 aubergine
  • 200 g bladselleri
  • 500 g tomater
  • 1 dl olie
  • 1 bundt basilikum
  • 100 g rosiner
  • 1 dl æbleeddike
  • Salt, peber og sukker

Knust spidskål:

  • 1 spidskål
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. salt
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 10 fuldkornsbagels, bagte (stenovnspita kan også bruges)
  • 100 g flødeost (gerne en vegansk smøreost naturel fra fx nutty vegan eller greenvie)
  • 300 g Aalbæk Øko Mild salami

Tilberedning

Caponata: Pil løg og skær løg, tomater, peberfrugt, aubergine og bladselleri i grove stykker. Steg grøntsagerne i olie ved mellemvarme i 15  minutter til de er gyldne, gerne længere. Tilsæt basilikum, rosiner og æbleeddike. Rør det godt sammen, og lad det simre i yderligere 10  minutter. Smag til med salt, peber, sukker og evt. mere æbleeddike. Køl caponaten ned.

Knust spidskål: Skær spidskål tyndt ud og kom den i en skål. Tilsæt salt og citronsaft. Knus kålen med hænderne, så det blødgøres. Lad  kålen hvile i ca. 15 minutter og knus kålen igen, så den får en blød konsistens som en coleslaw.

Halvér de bagte bagels. Smør hver bagel med flødeost og læg dem sammen med caponata, bredbladet persille, skiver af mild salami og knust spidskål. Pak evt. hver bagel ind i madpapir madpapir og halvér inden servering, hvis den skal med på farten to go.

Lavet med disse produkter

Aalbæk Øko Mild salami 200 g

Aalbæk Øko Mild salami 200 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Salamimad med kartoffel og hjemmerørt remoulade

Salamimad med kartoffel og hjemmerørt remoulade

Se opskrift
Gademad: To-go-bagel med soltørrede tomater og oksespegepølse

Gademad: To-go-bagel med soltørrede tomater og okse­spegepølse

Se opskrift
Tapasbræt med masser af dyppedyp

Tapasbræt med masser af dyppedyp

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider