Anret 5 håndskårne charcuteri-varianter på anretningsplader
eller planker: Fennikel Salami, Øko Chorizo med paprika – alle fra Aalbæk Specialiteter – samt 3-Stjernet Roastbeef og 3-Stjernet Kyllingebryst.
Klargør 5 slags tilbehør:
Rød flækærtehummus, grov løg-aioli, brændenælde-pesto, tomat-chili-marmelade, æble/fennikelkompot.
Tilføj krydderurter og frisk gnavegrønt.
Anret med rugbrødschips og lidt ristet nøddesnack.
Du kan lave løg-aioli af panderistede bløde løg, der hakkes og vendes i en mayo.
Du kan lave brændenælde-pesto af solsikkekerner, revet vesterhavsost, rapsolie og let-blancherede brændenælder (eller skvalderkål).
Æblekompot kan indkoges i egen saft sammen med hele fennikelfrø og honning. Det smages til med salt og peber.
Rød flækærtehummus laves af røde flækærter, der indkoges i vand tilsat tørret hvidløg, frisk koriander, salt og peber. Det afkøles og vendes med citronolie.
Tomat-chili-marmelade laves som et indkog af hakkede tomater, hakket chili og brun farin, der smages til med salt, peber og evt. lidt eddike.