Ingredienser
Opskriften er til 10 personer.
Alt i et flot fad
- 300 g pastinakker
- 300 g persillerod
- 400 g gulerod
- 300 g rødløg
- 1 kg søde kartofler
- 300 g gul bede
- Rapsolie
- Groft urtesalt
- 500 g Aalbæk Fennikel Salami
- 1 spsk. chiafrø
- 1 fennikel til garnering
- Evt. Aalbæk Dansk Pancetta
Sriracha
- 500 g mediumstærke røde chilifrugter
- ½ dl æbleeddike
- 2 spsk. fiskesauce
- 6 fed hvidløg
- 2 spsk. brun farin
- 5 spsk. tomatpure eller hakkede tomater
- 1 tsk. salt
Tilberedning
Alt i et flot fad
Rodfrugter skæres grove stykker og løg skæres i kvarte. Det kommes i et ildfast fad smurt med olie. Tilføj groft urtesalt og bag det mørt i ovnen i ca. 45 minutter ved 200 grader. Rør i grøntsagerne undervejs. Tilføj evt. lidt mere olie. I de sidste 15 minutter kan der tilsættes friske krydderurter, som fx salvie, timian, rosmarin.
Når grøntsagerne er møre er de klar til servering. Det eneste der mangler er at skære Aalbæk Fennikel Salami, i skiver og putte det ved retten.
Derpå lægges høvlet fennikel og et drys chia. Fadet serveres som det er ”Alt i et flot fad”.
Sriracha
Blend det til en jævn masse og kom det i en gryde. Kog op i ca. 10 minutter under låg. Køl ned, og hæld det op i en dipskål (eller på sylteglas). Passer til alt – fra kød til fisk til grøntsager, spejlæg, til salater, i sandwich, og supper.