Alt I Et Flot Fad 02 Kødkollektivet Juni 20215624 LOW

80 / 20 - mad og måltider Alt i et flot fad med Sriracha

Her er der ikke sparet på naturlige kostfibre fra efterårets høst af rodfrugter.
Såre simpelt med alt i et fad.

Prikken over i’et er de små stykker af Aalbæk Fennikel Salami, der forstærkes af friskrevet fennikel.
Enkelt serveret i fad, sammen med en halvstærk Sriracha-dip og et drys af chiafrø.

Sriracha er en chilisauce, der kan købes færdig eller laves selv. Fx er den økologiske fra Lumlum i Dansk Caters sortiment plus den fra Flying Goose.


PS:
Retten kan også laves som ”braset bacon-grønt”, med samme grøntsager toppet med sprøde skiver af Aalbæk Dansk Pancetta.

Ingredienser

Opskriften er til 10 personer.

Alt i et flot fad

  • 300 g pastinakker
  • 300 g persillerod
  • 400 g gulerod
  • 300 g rødløg
  • 1 kg søde kartofler
  • 300 g gul bede
  • Rapsolie
  • Groft urtesalt
  • 500 g Aalbæk Fennikel Salami
  • 1 spsk. chiafrø
  • 1 fennikel til garnering
  • Evt. Aalbæk Dansk Pancetta

Sriracha

  • 500 g mediumstærke røde chilifrugter
  • ½ dl æbleeddike
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 6 fed hvidløg
  • 2 spsk. brun farin
  • 5 spsk. tomatpure eller hakkede tomater
  • 1 tsk. salt

Tilberedning

Alt i et flot fad
Rodfrugter skæres grove stykker og løg skæres i kvarte. Det kommes i et ildfast fad smurt med olie. Tilføj groft urtesalt og bag det mørt i ovnen i ca. 45 minutter ved 200 grader. Rør i grøntsagerne undervejs. Tilføj evt. lidt mere olie. I de sidste 15 minutter kan der tilsættes friske krydderurter, som fx salvie, timian, rosmarin.

Når grøntsagerne er møre er de klar til servering. Det eneste der mangler er at skære Aalbæk Fennikel Salami, i skiver og putte det ved retten.

Derpå lægges høvlet fennikel og et drys chia. Fadet serveres som det er ”Alt i et flot fad”.

Sriracha
Blend det til en jævn masse og kom det i en gryde. Kog op i ca. 10 minutter under låg. Køl ned, og hæld det op i en dipskål (eller på sylteglas). Passer til alt – fra kød til fisk til grøntsager, spejlæg, til salater, i sandwich, og supper.

Lavet med disse produkter

Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/2 side ca. 900 g

Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/2 side ca. 900 g

Se produkt
Aalbæk Fennikel Salami 450 g

Aalbæk Fennikel Salami 450 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Tapasbræt med masser af dyppedyp

Tapasbræt med masser af dyppedyp

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Forårssmørrebrød med nye kartofler, bønnecreme, dansk pancetta og råkostjuice

Forårssmørrebrød med nye kartofler, bønnecreme, dansk pancetta og råkostjuice

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider