Ingredienser
Opskriften er til 10 personer.
Hurtig kimchi (forpreppet):
- 750 g kinakål
- 200 g gulerødder
- 50 g forårsløg
- 30 g salt (så saltprocenten er på 3%)
Kimchi-paste:
- 4 fede hvidløg
- 4 røde chili
- 20 g ingefær
- 3 spsk. fiskesauce
- 2 spsk. kogende vand
- 1 spsk. sukker
Tilbehør:
- 300 g ristede mandler
- 300 g Aalbæk Fennikel Salami
Tilberedning
Lav kimchi-paste ved at blende alle ingredienserne sammen.
Skær kålen på langs i fire dele, og skær yderligere i ca. 2 cm store stykker. Rens og skær de andre grøntsager i mindre stykker.
Hæld alle grøntsagerne i en stor skål. Tilsæt 30 g salt + 50 g kimchi-paste. Massér det godt ind i grøntsagerne – brug evt. handsker. Bliv ved med at massere i 5 minutter eller mere, indtil kinakålen afgiver sin væde.
Kom kimchi-blandingen på patentglas og hæld væden over. Der skal være ca. 4 cm luft op til glassets låg. Det er vigtigt, at der er væde nok til at dække kålen helt. Hvis ikke der er nok væde, laves der en saltlage med 3% salt til at supplere med.
Stil glasset et sted, hvor der er mellem 18 – 20 grader i ca. 5 – 7 dage.
Åbn låget på glasset flere gange om dagen for at frigive trykket, der dannes af fermenteringen. Når der er gået 5 dage, skal der smages på kimchien. Hvis den er tilpas syrlig, stilles kimchien på køl. Når der er gået 7 dage, bør den være fermenteret færdig. Stil kimchien på køl indtil den skal bruges.