Hurtig Kimchi Aalbæk ØKO Fennikel Salami 2 (1)

80 / 20 - mad og måltider Fennikel salami med hurtig kimchi og salte mandler

I løbet af dagen kan der være behov for små snackhapsere til møder, pauser og receptioner.

Her kommer en hurtig version, hvor fermenteret kimchi anrettes direkte på skiver på fennikel salami, og toppes med salte mandler.

Tip:
Skal retten udgøre en komplet og mere frokostfyldig tapasservering, kan der suppleres med en gulerodshumus og agurk i stave. Kimchi er det koreanske svar på sauerkraut, og er altid en god ven at have i køleskabet, da det især går godt til al slags charcuteri. Kimchi skal fermentere i ca. en uge, hvor du skal passe den løbende. Se hvordan du forbereder dig her:

Ingredienser

Opskriften er til 10 personer.

Hurtig kimchi (forpreppet):

  • 750 g kinakål
  • 200 g gulerødder
  • 50 g forårsløg
  • 30 g salt (så saltprocenten er på 3%)


Kimchi-paste:

  • 4 fede hvidløg
  • 4 røde chili
  • 20 g ingefær
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. kogende vand
  • 1 spsk. sukker

Tilbehør:

  • 300 g ristede mandler
  • 300 g Aalbæk Øko Fennikel Salami

Tilberedning

Lav kimchi-paste ved at blende alle ingredienserne sammen.

Skær kålen på langs i fire dele, og skær yderligere i ca. 2 cm store stykker. Rens og skær de andre grøntsager i mindre stykker.

Hæld alle grøntsagerne i en stor skål. Tilsæt 30 g salt + 50 g kimchi-paste. Massér det godt ind i grøntsagerne – brug evt. handsker. Bliv ved med at massere i 5 minutter eller mere, indtil  kinakålen afgiver sin væde.

Kom kimchi-blandingen på patentglas og hæld væden over. Der skal være ca. 4 cm luft op til glassets låg. Det er vigtigt, at der er væde nok til at dække kålen helt. Hvis ikke der er nok  væde, laves der en saltlage med 3% salt til at supplere med.

Stil glasset et sted, hvor der er mellem 18 – 20 grader i ca. 5 – 7 dage.

Åbn låget på glasset flere gange om dagen for at frigive trykket, der dannes af fermenteringen.  Når der er gået 5 dage, skal der smages på kimchien. Hvis den er tilpas syrlig, stilles kimchien på køl. Når der er gået 7 dage, bør den være fermenteret færdig. Stil kimchien på køl indtil den skal bruges.

Lavet med disse produkter

Aalbæk Øko Fennikel salami 500 g

Aalbæk Øko Fennikel salami 500 g

Se produkt
Aalbæk Fennikel Salami 450 g

Aalbæk Fennikel Salami 450 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Salamimad med kartoffel og hjemmerørt remoulade

Salamimad med kartoffel og hjemmerørt remoulade

Se opskrift
Gademad: To-go-bagel med soltørrede tomater og oksespegepølse

Gademad: To-go-bagel med soltørrede tomater og okse­spegepølse

Se opskrift
Tapasbræt med masser af dyppedyp

Tapasbræt med masser af dyppedyp

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider