Atria Blog Topbillede 1440X500 Menu Trend Tour

29. september 2023

Menu Trends - Få de 3 største trends til din kantinemenu lige nu

De største tendenser i Foodservice afspejler de økonomiske udfordringer samt en øget bevidsthed om vores egen og planetens sundhed.  

Hos KØDkollektivet zoomer vi ind på 3 af de helt store trends til de professionelle køkkener.  

Hop på vores Menu Trend Tour og bliv inspirereret til, hvordan dit professionelle køkken kan sætte trends på menuplanen. 

Trend 1: Små retter 

Fordelen ved Small Plates som trenden hedder på engelsk er, at du kan møde gæsten med en lavere pris, selvom flere portionerede retter på buffeten eller menuen lægger op til en højere pris. Retterne anrettes i mindre portioner, på mindre tallerkner så det ser ud af mere. Det handler ikke om store portioner, men om at råvarekvalitet og smag er i top og at dine gæster synes, at de får mere for pengene, selv kan vælge og bliver mætte af mindre. Hellere lidt, men godt!   

Klik og få inspiration til små, lækre retter her. 

 

Trend 2: De grønne proteiner  

er er et stort fokus på de nye grønne proteiner og brugen af disse, da vi alle skal reducere klimaaftrykket på menuplanen. Ifølge de Officielle Kost- og klimaråd skal vi spise planterigt, varieret og ikke for meget. Ca. 350 kød om ugen anbefales, men til gengæld er der plads til at skrue op for kødkvaliteten. Derfor er det også helt essentielt at de animalske produkter du anvender bidrager med smag/umami, mæthed og den gode spiseoplevelse.  

Hos KØDkollektivet inspirerer vi professionelle køkkener med 80/20 modellen til at tilberede grønnere og velsmagende måltider. Vi har skruet ned for mængden af kød i måltiderne, men op for kødkvaliteten. Men det må ikke være kedeligt, så vi arbejder kulinarisk med bælgfrugter, quinoa og linser etc. så det er nemt for dit køkken at sætte grønnere, velsmagende retter på menuen.  

Kilde: Altomkost.dk 

Prøv vores One Pot Linsegryde med umamigivende charcuteri

 

Trend 3: Husmandskost anno 2023+ 

De populære, klassiske retter som biksemad og kartoffelmadder har fået et nostalgisk gensyn. Der er fokus på de traditionelle danske smage, masser af fylde, nydelse, trygge og ‘billigere’ måltider a la husmandskost. Maden vi spiser, er præget af nostalgi, som afhænger af hvor man kommer fra. Men det gamle får altid et moderne twist.  

I USA topper fine dining-restauranter "mac n cheese" med Hot Honey og i Storbritannien er "fish fingers bap" opdateret med en hel fiskefilet og grovere brød. Husmandskost er populært i Danmark, hvor den brændende kærlighed fx får et twist med kikærter i kartoffelmosen og toppes med confiteret Dansk Pancetta. Dine kantinegæster vil elske den.

Find vores Brændende kærlighed anno 2023 her.