Grøn Pasta á la Carbonara – med ærter og hylderistet chorizo

80 / 20 - mad og måltider Grøn Pasta á la Carbonara – med ærter og hylderistet chorizo

Grøn Pasta á la Carbonara med ærter, spinat, asparges, citronolie, vesterhavsost og hylderistet Aalbæk Øko Chorizo. Retten kan serveres med et drys friskkværnet hampefrø og en lille myntedusk.

Vi tør godt kalde opskriften for ”pigernes favorit”. Lidt grønnere, lidt mere forårsfrisk og uden fløde.

Ingredienser

Opskriften er til 10 personer.

  • 1 kg spaghetti
  • saltet vand
  • 500 g frosne grønne ærter
  • 1 bundt friske grønne asparges
  • 300 g spæde spinatblade
  • 1 dl citronolie
  • 300 g Aalbæk Øko Chorizo med jalapenos
  • 1 dl hyldeblomstsaft
  • 2 spsk. hampefrø, hakkede
  • 75 g høvlet fast ost, fx Vesterhavsost
  • 1 bundt mynte

Tilberedning

Skær asparges i mundrette stykker, blanchér dem hurtigt sammen med ærterne.

Kog spaghettien al dente i saltvand.

Sprødrist samtidig med, at du strimler chorizo af på en varm pande.  Giv chorizoen farve og hæld hyldeblomstsaft ved kødet. Lad det koge ind ved høj varme.  

Sammensæt pastaen på denne måde: Anret den varme pasta sammen med spæde  spinatblade, ærter og aspargessnitter. Kom citronolie og høvlet ost ved. Vend til sidst de  ristede kødstrimler i og slut af med et drys hamp og en dusk lilla mynte over hver servering.

Lavet med disse produkter

Aalbæk ØKO Chorizo 500 g

Aalbæk ØKO Chorizo 500 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Power Pasta med grøn olie, fennikelsalami og krydret hönöbrød

Power Pasta med grøn olie, fennikelsalami og krydret hönöbrød

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider