Ingredienser
Opskriften er til 10 personer.
Dagen før:
- 300 g minutpolenta, som er forkogt, groftmalet majsmel
- 1 liter vand
- 100 g løg, i tern
- 10 kviste timian, eller 1 spsk. tørret
- 1 tsk. groft salt
- Friskkværnet peber
På dagen:
- Lidt smør og olie til stegning af polentaen
- 250 g Aalbæk Øko Mild Salami, der skæres i bjælker og
- 400 g tomat, der skæres i skiver
- 300 g spinat, der dampes
- 500 g champignon, der ristes
- 150 g ristede mandler
Tilberedning
Kog polentaen i vandet. Det gør du ved at drysse polentaen langsomt i under omrøring.
Kog det ved svag varme i ca. 10 minutter, omrør jævnligt.
Smag til med løg, timian salt og peber. Beklæd en bradepande på ca. 18x25 cm med film.
Hæld den varme polenta og bank formen i bordet, så det bliver jævnt, fast og tæt.
Stil polentaen tildækket i køleskabet, gerne indtil næste dag.
Tag polentaen af bradepanden og skær den ud i passende stykker.
Rist polentaen i en blanding af smør og olie til de er gyldne og sprøde.
Anret polentaen med en bjælke af ristet Aalbæk Øko Mild Salami på toppen, en skive tomat, dampet spinat, ristet champignoner og mandler.