Polenta Breakfast Top1web

80 / 20 - mad og måltider Polenta Breakfast med spinat, svampe og Øko Mild salami

Sprødristet polenta med spinat, svampe og mild Øko Salami i stænger
Her morgen-tipper vi til at kantine-servere en ”polenta breakfast”.

Polenta er groftmalet majsmel (glutenfri), som hurtigt kan koges til en grød, for derefter at sætte sig i en bradepande på køl, før den sprødristes i passende stykker på en pande.
Den skal være lige så sprød som en toast.

Her har vi tilført ekstra smag til polentaen i form af skalotteløg og timian, og toppet serveringen med en pæn bjælke af charcuteri, dampet spinat, ristede svampe, skiver af tomat og lidt ristede mandler.
Retten kan morgenserveres, brunchserveres eller frokostserveres.

Ingredienser

Opskriften er til 10 personer.

Dagen før:

  • 300 g minutpolenta, som er forkogt, groftmalet majsmel
  • 1 liter vand
  • 100 g løg, i tern
  • 10 kviste timian, eller 1 spsk. tørret
  • 1 tsk. groft salt
  • Friskkværnet peber

På dagen:

  • Lidt smør og olie til stegning af polentaen
  • 250 g Aalbæk Øko Mild Salami, der skæres i bjælker og
  • 400 g tomat, der skæres i skiver
  • 300 g spinat, der dampes
  • 500 g champignon, der ristes
  • 150 g ristede mandler

Tilberedning

Kog polentaen i vandet. Det gør du ved at drysse polentaen langsomt i under omrøring.

Kog det ved svag varme i ca. 10 minutter, omrør jævnligt.
Smag til med løg, timian salt og peber. Beklæd en bradepande på ca. 18x25 cm med film.
Hæld den varme polenta og bank formen i bordet, så det bliver jævnt, fast og tæt.
Stil polentaen tildækket i køleskabet, gerne indtil næste dag.

Tag polentaen af bradepanden og skær den ud i passende stykker.

Rist polentaen i en blanding af smør og olie til de er gyldne og sprøde.

Anret polentaen med en bjælke af ristet Aalbæk Øko Mild Salami på toppen, en skive tomat, dampet spinat, ristet champignoner og mandler.

Lavet med disse produkter

Aalbæk Øko Mild salami 200 g

Aalbæk Øko Mild salami 200 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Magisk morgen

Magisk morgen

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Bland-Selv-Brunch

Bland-Selv-Brunch

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
God morgen med brunchpølser og tomatkompot

God morgen med brunchpølser og tomatkompot

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider