Snackhapsere Kødkollektivet Juni 20215681 Roteret LOW

80 / 20 - mad og måltider SnackHapsere med blommeketchup, selleri-remo og palmekål

Efteråret er sæson for hyggemad.
Gør klar til at byde på hotter-haps!
Nu med blommeketchup, pærekompot, selleriremoulade, karamel-bløde løg og crispy palmekål.

Vi anbefaler at bruge Aalbæk Brunchpølser og 3-stjernet Cocktailpølser, efter princippet om lidt, men godt kød.

Har du vegetarerblandt dine gæster, kan du naturligvis også tilbyde en krasser-version med samme fyld af blommeketchup, pærekompot, selleriremoulade, karamel-løg og crispy palmekål.

Ingredienser

Opskriften er til 10 personer.

Pølser

  • Aalbæk Brunchpølser
  • 3-stjernet Cocktailpølser

Blommeketchup

  • 1 rødløg i både
  • 3 halverede blommer uden sten
  • 1 spsk. chilisauce
  • 1 spsk. rød balsamico
  • 1 spsk. rørsukker
  • Et par tabascodråber
  • Salt

Pærekompot med havtorn og gulerod

  • 1 pære
  • 1 gulerod
  • 50 g havtorn
  • ½ dl sukker
  • ½ dl æblecider
  • Salt
  • Peber
  • Vaniljekorn

Selleriremoulade

  • 100 g rå knoldselleri i små tern
  • 1 gul gulerod i små tern
  • 100 g cornichoner i små tern
  • Skyr
  • Stødt gurkemeje
  • Lidt rørsukker
  • Lidt sennep

Karamel-løg

  • Løg
  • Sukker
  • Honning

Crispy palmekål

  • Palmekål
  • Olie
  • Salt

Små minibrød

  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 4 spsk. sukker
  • 400 g tipo 00-mel
  • 200 g fuldkornsmel
  • 100 g blødt smør
  • 1 tsk. salt
  • 3 æg

Tilberedning

Grillrist pølserne og kom dem i brød. Kom fyld på og servér som SnackHaps.

Blommeketchup:
Kog det mørt i gryde eller i ovn. Tilsæt spsk. chilisauce, 1 spsk. rød balsamico, 1 spsk. rørsukker, et par tabascodråber og salt. Blend og smag til. Kom på flaske og køl ned.

Pærekompot med havtorn og gulerod:
Skær pære og gulerod i tern af 0,5 x 0,5 cm. Kom det i en gryde med æblecider, salt, peber og vanilje. Kog det til det stadig har bid. Vend til sidst havtorn i kompotten, som gerne må have lidt ”salsa-struktur”.

Selleriremoulade:
Knoldselleri, gulerod og cornichoner i små tern. Vend med skyr og stødt gurkemeje. Smag til med lidt rørsukker og lidt sennep.

Karamel-løg:
Løg ristes bløde på en pande og tilsættes en anelse sukker eller honning.

Crispy palmekål:
Vend hele palmekålsblade i lidt olie. Kom i ovnen og bag dem sprøde i ca. 15 minutter ved 180 grader. Tag dem ud og drys med salt. Smuldr let i fingrene, så det kan grov-drysses over snackhapserne.  

Små minibrød.
Lav dejen i en røremaskine. Pisk æg luftig med sukkeret. Lun mælken og udrør gæren heri. Kom det i æggemassen. Tilsæt mel og salt lidt efter lidt. Kom det bløde smør i og ælt igennem til dejen er glat og smidig. Lad det hæve til dobbelt størrelse. Ælt og form til pølsebrød i snackstørrelse. Hæv tildækket i ca. 1 time og bag brødene ved 210 grader i ca. 10-12 minutter.

Lavet med disse produkter

3-Stjernet Cocktailpølser 1000 g

3-Stjernet Cocktailpølser 1000 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Gademad: To-go-bagel med soltørrede tomater og oksespegepølse

Gademad: To-go-bagel med soltørrede tomater og okse­spegepølse

Se opskrift