Ingredienser
Opskriften er til 10 personer.
- 1 kg gulerødder, fx. de hvide og gule
- 2 spsk. rapsolie
- 300 g løg, i store tern
- 4 cm. frisk ingefær
- 2 dl. røde linser (gule kan også bruges)
- 1,5-2 liter bouillon, tilsæt evt. mere væske undervejs
- 2 tsk. gurkemeje
- Salt og peber
- 300 g Aalbæk Øko Chorizo
- 300 g creme fraiche
- 50 g ristede solsikkekerner
- 1 håndfuld frisk koriander
Tilberedning
Klargør gulerødderne, skær dem i mindre stykker og svits dem i en gryde. Kom løg ved. Skær ingefær i skiver og kom det i gryden sammen med væsken. Lad det koge under låg i ca. 20 minutter.
Tilsæt linser og gurkemeje og lad det koge mørt i yderligere 15-20 minutter.
Blend suppen og smag den til med salt og peber.
Skær Aalbæk Øko Chorizo i julienne-strimler og rist dem sammen med solsikkekerner på en varm pande.
Servér suppen rygende varm med creme fraiche, chorizo, solsikkekerner og koriander.