2 Delt Surdejpizza Kødkollektivet Juni 20215667 LOW

80 / 20 - mad og måltider To-delt surdejspizza med ærtepesto, søde kartofler, bolsjebede og Pancetta og Hvidløgs spegepølse

Surdejspizza anno 2021 – handler om at kæle for alle smagsdetaljer.

Byd fx på en 2-delt de luxe-version, så gæsten får lov at smage mere af det hele, frem for mere af det samme…
Det er tid til pizza med mere af det gode på toppen.

Eksempler på 2 slags pizzafyld, der matcher efteråret:

1. Med sød kartoffel, svampe, syltede rødløg, ærtepesto, Aalbæk Dansk Pancetta og sennepsurt/sennepssalat.
2. Med bolsjebeder, aubergine, mascarpone, rosmarinolie, Aalbæk Hvidløgs Salami og bredbladet persille.

På halvdelen af pizzadejen kommes sød kartoffel i tynde skiver og Aalbæk Dansk Pancetta.
Det sprødbages, og først derefter tilføres, ristede svampe, syltede rødløg med stjerneanis og ærtepesto – tilføj lidt sennepsurt som grønt pizza-pift til sidst.

På resten af pizzaen kommes tynde skiver af aubergine, bolsjebeder og Aalbæk Hvidløgs Salami.
Det sprødbages. og først derefter tilføres ”dutter” af mascarpone, rosmarinolie og bredbladet persille.

Tip:
De 2 pizza-varianter kan også rulles til Pizza-Klappere!

Ingredienser

Dej:

  • 5 gram gær
  • 6 dl koldt vand
  • 60 g surdej
  • 200 g fuldkorns speltmel
  • 200 g ølands hvedemel
  • 100 g kikærtemel
  • 750 g hvedemel
  • 30 g salt

Toppings:

  • Sød kartoffel
  • Svampe
  • Syltede rødløg
  • Aalbæk Dansk Pancetta
  • Bredbladet persille
  • Bolsjebeder
  • Aubergine
  • Mascapone
  • 3-stjernet Hvidløgs Spegepølse
  • Sennepsurt/sennepsalat

Ærtepesto:

  • 200 g frosne ærter
  • 50 g valnødder eller andre nødder/kerner
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl rapsolie
  • Salt
  • Peber

Tilberedning

Pizza:
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt surdej og de forskellige slags mel. Ælt på lav hastighed på røremaskinen – i maks. 5 minutter. Tilsæt salt, og ælt dejen i 1 minut mere. Vend dejen ud på en bordflade, smurt med olie. Vend dejen rundt i olien, så den bliver dækket på alle sider. Lad dejen hvile i 20 minutter.

Skær eller hak dejen i 10 stykker, form dem til boller, og læg dem på en bageplade. Dæk dejen til med et viskestykke, og lad dem stå ved stuetemperatur i 2 timer. Sæt dem i køleskabet, og lad dem koldhæve i yderligere 6-12 timer.

Sæt en pizzasten i ovnen, og forvarm ovnen med varmluft ved 295 grader i mindst 30 minutter, så ovnen bliver godt varm. Form dejen til pizzaer og fyld dem. Flyt pizzaerne over på bagestenen, og bag dem i ca. 10-14 minutter, til de er sprøde og har fået en flot, mørk farve.

Har du ikke en bagesten, bager du bare uden ved høj varme, ca. 220 grader.

På halvdelen af pizzadejen kommes sød kartoffel i tynde skiver og Aalbæk Dansk Pancetta.
Det sprødbages og først derefter tilføres, ristede svampe, syltede rødløg med stjerneanis og ærtepesto – tilføj lidt sennepsurt som grønt pizza-pift til sidst.

På resten af pizzaen kommes tynde skiver af aubergine, bolsjebeder og 3-stjernet Hvidløgs Spegepølse. Det sprødbages og først derefter tilføres ”dutter” af mascarpone, rosmarinolie og bredbladet persille.

Ærtepesto:
Blend ingredienser sammen og smag til med lidt eddike. Konsistensen skal være lidt tyndtflydende.

 

Lavet med disse produkter

Aalbæk Øko Hvidløgs salami 500 g

Aalbæk Øko Hvidløgs salami 500 g

Se produkt
3-stjernet Hvidløg spegepølse i skiver 400 g

3-stjernet Hvidløg spegepølse i skiver 400 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Hot Pepperonipizza med grønt

Hot Pepperoni­pizza med grønt

Se opskrift
Koldhævet speltpizza med roastbeef og ærtehummus

Koldhævet speltpizza med roastbeef og ærtehummus

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider