Umami Smørebrød Med Pancetta 02 HIGH

80 / 20 - mad og måltider Umami-Smørrebrød med rørt salat, sprød enebær-pancetta og svampe

Her får du ny inspiration til kantinens smørrebrød – ”den ristede håndmad”.

For at give ekstra sprødhed i spiseoplevelsen anbefaler vi at anrette på en hel skive panderistet rugbrød.

Her med en cremet og rørt salat og en sprød og røget umami- top af enebærkrydret Dansk Aalbæk Pancetta og ristede svampe.

Skal smørrebrødet være mere feminint, grønt og højt belagt, kan der garneres med tyndskrællet blegselleri, mikrourter og et ekstra drys af spirulina.

Ingredienser

Opskriften er til 10 personer.

  • 10 hele skiver rugbrød med kerner og frø

Rørt salat af:

  • 250 g vegan fraiche eller alm.
  • 3 spsk. mayo
  • 2 spsk. hakket kørvel
  • Salt
  • Peber
  • 300 g jordskokker skåret i mindre stykker
  • 300 g glaskål i mindre stykker
  • 200 g blegselleri i skiver
  • 1 syrligt æble i tern (fx. Aroma, Elstar eller Santana)

Top af:

  • 10 skiver Aalbæk Pancetta, sprødstegt
  • Frisk kværnet enebær
  • 200 g ristede svampe, skåret i kvarte

Garnering:

  • 3 stilke blegselleri, tyndskrællet på langs
  • Mikrourter
  • 1 spsk. spirulina (grøn tang-støv)

Tilberedning

Rist rugbrødet og lad skiverne køle helt af.

Rør dressingen sammen, vend de rå grøntsager og æbletern i.

Rist pancetta-skiverne helt sprøde og kom friskkværnet enebær over, tag dem af panden og rist nu svampene.

Så er du klar til at samle smørrebrødet.

Kom den rørte salat på rugbrødet, tilføj svampe og pancetta.
Slut af med rul af tyndskrællet blegselleri, mikrourter og et fingerdrys af spirulina-støv.

Lavet med disse produkter

Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/2 side ca. 900 g

Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/2 side ca. 900 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Julesmørrebrød med øl-løg, mayo med allehånde og vinterkarse

Julesmørrebrød med øl-løg, mayo med allehånde og vinterkarse

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider