Ingredienser
Opskriften er til 10 personer.
- 10 hele skiver rugbrød med kerner og frø
Rørt salat af:
- 250 g vegan fraiche eller alm.
- 3 spsk. mayo
- 2 spsk. hakket kørvel
- Salt
- Peber
- 300 g jordskokker skåret i mindre stykker
- 300 g glaskål i mindre stykker
- 200 g blegselleri i skiver
- 1 syrligt æble i tern (fx. Aroma, Elstar eller Santana)
Top af:
- 10 skiver Aalbæk Pancetta, sprødstegt
- Frisk kværnet enebær
- 200 g ristede svampe, skåret i kvarte
Garnering:
- 3 stilke blegselleri, tyndskrællet på langs
- Mikrourter
- 1 spsk. spirulina (grøn tang-støv)
Tilberedning
Rist rugbrødet og lad skiverne køle helt af.
Rør dressingen sammen, vend de rå grøntsager og æbletern i.
Rist pancetta-skiverne helt sprøde og kom friskkværnet enebær over, tag dem af panden og rist nu svampene.
Så er du klar til at samle smørrebrødet.
Kom den rørte salat på rugbrødet, tilføj svampe og pancetta.
Slut af med rul af tyndskrællet blegselleri, mikrourter og et fingerdrys af spirulina-støv.