Julesmørrebrød 02 Kødkollektivet Juni 20215644 LOW

80 / 20 - mad og måltider Julesmørrebrød med øl-løg, mayo med allehånde og vinterkarse

Godt nyt til smørrebrødskortet – eller pålægsserveringen.

Julesmørrebrød – på kokkemåden. Efter princippet om, at alt kan spises, og det skal være en totaloplevelse.
Bare sprødt. Blødt og lige lidt mere velkrydret…

Her får du et bud på, hvordan du kan juledreje et stykke smørrebrød med 3-stjernet Rullepølse, og samtidig at løfte totaloplevelsen, ved at gøre det til en frokostanretning, der serveres med en sanselig gløgg-juice og salat på siden.

Anret og servér smørrebrødsanretningen med hele blade af fx rød julesalat, der står op/drænes i et glas, hvor der i bunden er en gløggjuice.

Gløggjuice laves af tranebærsaft der koges op med krydderier af hel kanel og hele kardemommekapsler og afkøles.
Salaten spises sammen med smørrebrødet og det hele skylles ned med gløggjuice.

SMAGSTIPS:
Allehånde er et krydderi som i smag og duft minder om kardemomme, kanel, nellike, muskat og ingefær. Allehånde fremhæver smagen af andre krydderier. Kommer fra et stedsegrønt træ, hvor bærrene ligner peberkorn. Smagen forbindes med mange af julens traditionelle retter
(Kilde: gastrolex)

Vinterkarse findes i det fri, men kan også selvsås og købes i efteråret – de gule blomster er spiselige og smager af sennepskarse.

Ingredienser

Julesmørrebrød

  • 1 skive ristet rugbrød
  • 1 tsk. Bornholmersennep
  • 6 stilke bredbladet persille som ”salatblad”
  • 2 skiver 3-stjernet Rullepølse

Øl-løg

  • 1 løg i ringe
  • Hvidtøl
  • Æg
  • Bagepulver
  • Fuldkornsmel
  • Olie til fritering

Mayo med allehånde

  • Mayonnaise
  • Stødt allehånde
  • Worchestershire-sauce
  • Peber

Sanselig gløgg-juice

  • 1 dl tranebærjuice
  • krydderier af hel kanel og hele kardemommekapsler

Tilberedning

Øl-løg
Rør orlydejen sammen og dyp løgringe heri. Fritér løgringene sprøde og gyldne i olie.
Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Julesmørrebrød
Rist rugbrødet, smør det med lidt Bornholmersennep (den bittersøde version med honning), kom hele stængler af bredbladet persille på. Læg herpå skiver af 3-stjernet Rullepølse.

Kom de friterede øl-løgringe på smørrebrødet.

Mayo med allehånde
Rør mayo sammen med lidt stødt allehånde, smag til med et par dråber Worchestershire-sauce og friskkværnet peber. Kom ”mayo-dutter” på smørrebrødet og pynt anretningen af med rigelig vinterkarse.

Sanselig gløgg-juice
Gløggjuice laves af tranebærsaft der koges op med krydderier af hel kanel og hele kardemommekapsler og afkøles.

Lavet med disse produkter

3-Stjernet Rullepølse ca. 1,6 kg

3-Stjernet Rullepølse ca. 1,6 kg

Se produkt
3-Stjernet Hamburgerryg ca. 1,6 kg

3-Stjernet Hamburgerryg ca. 1,6 kg

Se produkt
3-Stjernet Røget Rullepølse ca. 1300 g

3-Stjernet Røget Rullepølse ca. 1300 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Salamimad med kartoffel og hjemmerørt remoulade

Salamimad med kartoffel og hjemmerørt remoulade

Se opskrift
Forårssmørrebrød med nye kartofler, bønnecreme, dansk pancetta og råkostjuice

Forårssmørrebrød med nye kartofler, bønnecreme, dansk pancetta og råkostjuice

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider