Opskrifter Desktop 2880X1000 Salami

5. marts 2024

Alt gammelt er nyt

Når verden omkring os byder på mange forandringer, søger forbrugere ofte efter tryghed og nostalgi i deres adfærd og hverdag.  

Vi søger det gode håndværk og langsomme processer, hvor der er nogen der har taget sig tid til at skabe kvalitet og gjort sig umage. Præcis ligesom Aalbæk Specialiteter har gjort det i mere en 100 år. 

Verden rundt opleves derfor en tendens, hvor madkulturen bærer præg af retromad, som ellers havde sin storhedstid mellem 40’erne og 80’erne.  

Det kan være alt fra smørrebrød til fondue, asparges med hollandaise, rejecocktail, stegt flæsk med persillesovs, en æblekage eller citronfromage til dessert.  

Klassikere i nye klæder 

Selvom smagene og stilen bærer et nostalgisk præg, har retterne brug for et moderne twist, så de passer ind i en nutidig tankegang og livsstil med fokus på klimaet og grønnere menuer.  

Smagen af minder skal være til stede, men vi skal ikke glemme det grønne touch, selvom det er mad fra det klassiske danske køkken.  

Vi vidste ikke bedre, da vi i 2010 startede ud med kødfrie-mandage og forskellige erstatninger for kød på kantinebuffeterne.  

I dag ved vi, at det var en fejl at lave fx brændende kærlighed med fennikel i stedet for bacon, og at vi i stedet skal brug lidt, men godt kød i retterne for at opnå den bedste smag, mæthed og tilfredshedsfølelse i forbindelse med måltidet.  

Vi har derfor lært, hvordan vi kan skrue op for det grønne og ned for kødet, og stadig skabe gode spiseoplevelser. 

“Enten gør vi det ordentligt,
eller også gør vi det slet ikke”
 

Det har været filosofien bag Aalbæk Specialiteter siden 1920.  
Gennem generationer har der været et kompromisløst fokus på kvalitet og ønsket om at skabe specialiteter med fokus på råvarer, smagsoplevelsen og det gode slagterhåndværk. 

Med vores 80/20 mad & måltidkoncept gør vi det nemt at sætte nostalgi på menuen med et twist der er lidt grønnere. Prøv fx:

Grønnere versioner af forskelligt smørrebrød
Klik og få inspiration til smørebrød her

Brændende kærlighed med tekstur af Pancetta og rødbede crunch
Klik og få opskriften her

Hot spiciy Chili “sin carne”
Klik og få opskriften her