Ingredienser
Opskriften er til 10 personer.
Til brændt blomkål:
- 2 blomkål
- 1 dl. olivenolie
- Flagesalt og friskkværnet peber
Til pesto:
- 1 bundt estragon
- 1 bundt rucola
- 100 g græskarkerner
- 1 dl. olivenolie
- 50 g Dansk hård ost
- Salt
- 3 forårsløg, skråt skåret
- 100 g spæde salater, gerne flerfarvede
- 50 g ristede græskarkerner
- 2 spsk. poppet quinoa, klar til brug
- 250 g Aalbæk Fennikel Salami
Tilberedning
Pil de yderste blade af blomkål. Hæld olivenolie over blomkålen. Sørg for at der er olie overalt på kålen. Tilføj salt og peber. Bag det i ovnen ved varmluft i ca. 45 minutter ved 200°C. Blomkålen skal blive branket og let brændt.
Klargør pestoen i en blender.
Blomkål rives i mindre stykker og lægges på fad.
Kom drypvis af pesto over, og vend forårsløg, spæde salater, og mundrette stænger af Aalbæk Øko Fennikel Salami i salaten.
Pynt af med ristede græskarkerner og poppet quinoa.