Brændt Blomkål Med Pesto 2WEB

80 / 20 - mad og måltider Brændt blomkål med pesto, quinoa og stænger af Fennikel Salami

Som dagens grøntsag kan du fx byde på brændte grøntsager – her har vi som basis brugt brændt blomkål, smagsdrejet med en estragonpesto med rucola, skåret fennikel salami i små mundrette stænger, drysset med forårsløg, spæde salater, ristede græskarkerner og poppet quinoa, der fås klar til brug.

Ingredienser

Opskriften er til 10 personer.

Til brændt blomkål:

  • 2 blomkål
  • 1 dl. olivenolie
  • Flagesalt og friskkværnet peber

Til pesto:

  • 1 bundt estragon
  • 1 bundt rucola
  • 100 g græskarkerner
  • 1 dl. olivenolie
  • 50 g Dansk hård ost
  • Salt
  • 3 forårsløg, skråt skåret
  • 100 g spæde salater, gerne flerfarvede
  • 50 g ristede græskarkerner
  • 2 spsk. poppet quinoa, klar til brug
  • 250 g Aalbæk Fennikel Salami 

Tilberedning

Pil de yderste blade af blomkål. Hæld olivenolie over blomkålen. Sørg for at der er olie overalt på kålen. Tilføj salt og peber. Bag det i ovnen ved varmluft i ca. 45 minutter ved 200°C. Blomkålen skal blive branket og let brændt.

Klargør pestoen i en blender.

Blomkål rives i mindre stykker og lægges på fad.

Kom drypvis af pesto over, og vend forårsløg, spæde salater, og mundrette stænger af Aalbæk Øko Fennikel Salami i salaten.

Pynt af med ristede græskarkerner og poppet quinoa.

Lavet med disse produkter

Aalbæk Fennikel Salami 450 g

Aalbæk Fennikel Salami 450 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Råstegte blomkål med chorizo, mandler og grønne bønner

Råstegte blomkål med chorizo, mandler og grønne bønner

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Blomkålstoast med dildmayo, chilicheddar og hamburgerryg eller landskine

Blomkålstoast med dildmayo, chilicheddar og hamburgerryg eller landskine

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider