Dekorativt Bønnebrød 2WEB

80 / 20 - mad og måltider Dekorativt bønnebrød med indbagt løg, oliven, rosmarin og Øko Chorizo

Et godt bud på et all-in-one bønnebrød med masser af struktur.

Perfekt som et dele tapasbrød eller et helt buffetbrød.

For at øge næringsværdien er dejen irørt en rest purerede hvide bønner (andre bælgfrugter kan også bruges), kartofler og havregryn.

Her serveret med semitørre tomater, grillede artiskokker og kæmpekapers, så brødet udgår et helt måltid.

Chorizo kan evt. skæres på den lange led og sno sig igennem brødet, set oppefra? Hvis det fungerer. Ellers bare tern, der stikkes ned i brødet.

Ingredienser

Opskriften er til 10 personer.

Dej:

  • 5 dl. lunken vand
  • 50 g gær
  • 250 g hvide bønner, forkogte og puréet med 1 dl. olivenolie
  • 600 g ølandshvedemel
  • 400 g fuldkornsmel
  • 2 dl havregryn
  • 4 kogte kartofler, puréet
  • 1 spsk. salt

Fyld:

  • 300 g løg
  • 200 g sorte oliven uden sten + grønne
  • 5 stilke frisk rosmarin
  • 200 g Aalbæk Øko Chorizo

Tilberedning

Ælt dejen sammen, og lad den hæve i mindst 2 timer ved stuetemperatur.

Slå dejen op og kom den i en smurt bradepande (ca. 25x40 cm).
Lad den gerne hvile tildækket i yderligere en time.

Skær løg dekorativt ud og Aalbæk Øko Chorizo i tern og stikkes ned i dejen.

Fordel al fyldet på dejen og tryk det lidt ned.

Bag bønnebrødet med varmluft i ca. 30 minutter ved 180°C til brødet er gennembagt.

Serveres som det er, fx sammen med tilbehør af semitørre tomater, grillede artiskokker, kæmpekapers og hakket rucola.

Lavet med disse produkter

Aalbæk ØKO Chorizo 500 g

Aalbæk ØKO Chorizo 500 g

Se produkt
Aalbæk Øko Chorizo i skiver 60 g

Aalbæk Øko Chorizo i skiver 60 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Koldhævet speltpizza med roastbeef og ærtehummus

Koldhævet speltpizza med roastbeef og ærtehummus

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Hvid øko chorizopizza med ricottacreme

Hvid øko chorizo­pizza med ricotta­creme

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider