Ingredienser
Opskriften er til 10 personer.
Dej:
- 5 dl. lunken vand
- 50 g gær
- 250 g hvide bønner, forkogte og puréet med 1 dl. olivenolie
- 600 g ølandshvedemel
- 400 g fuldkornsmel
- 2 dl havregryn
- 4 kogte kartofler, puréet
- 1 spsk. salt
Fyld:
- 300 g løg
- 200 g sorte oliven uden sten + grønne
- 5 stilke frisk rosmarin
- 200 g Aalbæk Øko Chorizo
Tilberedning
Ælt dejen sammen, og lad den hæve i mindst 2 timer ved stuetemperatur.
Slå dejen op og kom den i en smurt bradepande (ca. 25x40 cm).
Lad den gerne hvile tildækket i yderligere en time.
Skær løg dekorativt ud og Aalbæk Øko Chorizo i tern og stikkes ned i dejen.
Fordel al fyldet på dejen og tryk det lidt ned.
Bag bønnebrødet med varmluft i ca. 30 minutter ved 180°C til brødet er gennembagt.
Serveres som det er, fx sammen med tilbehør af semitørre tomater, grillede artiskokker, kæmpekapers og hakket rucola.