Ingredienser
Opskriften er til 10 personer.
Dej:
- 5 dl. lunken vand
- 50 g gær
- 250 g hvide bønner, forkogte og puréet med 1 dl. olivenolie
- 600 g ølandshvedemel
- 400 g fuldkornsmel
- 2 dl havregryn
- 4 kogte kartofler, puréet
- 1 spsk. salt
Fyld:
- 300 g løg
- 200 g sorte oliven uden sten + grønne
- 5 stilke frisk rosmarin
- 200 g Aalbæk Øko Chorizo
Tilberedning
Ælt dejen sammen, og lad den hæve i mindst 2 timer ved stuetemperatur.
Slå dejen op og kom den i en smurt bradepande (ca. 25x40 cm).
Lad den gerne hvile tildækket i yderligere en time.
Skær løg dekorativt ud og Aalbæk Øko Chorizo i tern og stikkes ned i dejen.
Fordel al fyldet på dejen og tryk det lidt ned.
Bag bønnebrødet med varmluft i ca. 30 minutter ved 180°C til brødet er gennembagt.
Serveres som det er, fx sammen med tilbehør af semitørre tomater, grillede artiskokker, kæmpekapers og hakket rucola.
Lavet med disse produkter
![Aalbæk ØKO Chorizo 500 g](/media/imba2kbx/911710_4_aalbæk_spec_øko_chorizo_med_jalapenos-_500g.jpg?anchor=center&mode=crop&width=540&height=720&rnd=133014877158030000)
Aalbæk ØKO Chorizo 500 g
Se produkt![Aalbæk Øko Chorizo i skiver 60 g](/media/pehkauj4/911819_aalbæk-øko-chorizo-delikate-skiver_60g.jpg?anchor=center&mode=crop&width=540&height=720&rnd=133273998044430000)
Aalbæk Øko Chorizo i skiver 60 g
Se produktSe også disse opskrifter
![Koldhævet speltpizza med roastbeef og ærtehummus](/media/2nynfzsw/pizza_3-stjernet_roastbeef.jpg?crop=0.33023255813953489,0.083891029103149467,0.22126245847176079,0.01927837023957334&cropmode=percentage&width=540&height=720&rnd=132573569253300000)
Koldhævet speltpizza med roastbeef og ærtehummus
Se opskrift![Hvid øko chorizopizza med ricottacreme](/media/jbaigfkg/opskrifter_blog_540x720_økopizza.jpg?anchor=center&mode=crop&width=540&height=720&rnd=132373671599830000)