Vårsalat Aalbæk ØKO Oksesalami 3 (1)

80 / 20 - mad og måltider Vårsalat med estragoncreme, peberrod og oksesalami

En af vores absolutte frokostfavoritter er måltidssalater af den mættende slags. De kan serveres som frontservice i kantiner, men er også populære som hurtige to-go-salater og nem take-away på alle tider af døgnet.
Her som en måltidssalat i en forårsversion med vårsalat med estragoncreme, peberrod og oksesalami.

Gourmet tip:
Skal salaten gøres endnu mere gourmet, kan den serveres med hjemmefritterede kartoffel-sticks og syltede rødløg.

Ingredienser

  • 500 g blandede vårsalater, fx rød sennep, mizuna, mangold, bulls blood salat, lollo rosso
  • 600 g spæde hele gulerødder – gerne med lille top
  • Olie til stegning
  • Flagesalt
  • 1 bundt frisk estragon, finthakket
  • 2 dl mayo
  • 1 spsk. citronsaft
  • 20 skiver Aalbæk Øko Okse Salami
  • 75 g hel peberrod
  • 100 g kapers
  • 1 spsk. rapsolie

Tilberedning

Skyl salaterne og afdryp dem, så de er så tørre som muligt.

Rist gulerødderne i olie på en pande, så de bliver møre og får farve.  Giv dem lidt flagesalt.

Rør estragoncremen sammen ved at blande finthakket estragon i en mayo sammen med lidt citronsaft.  Kom estragoncremen i en sprøjtepose, så den er klar til at ”dutte” på salaten til sidst.

Halvér Aalbæk Øko Okse salami og panderist kapers i lidt rapsolie. Anretning: Læg salater pænt på en stor anretningsplade. Kom gulerødder ved, sammen med oksesalami og kapers.

Kom ”dip-dutter” af estragoncreme på og høvl frisk peberrod over anretningen.

Lavet med disse produkter

Aalbæk Okse Salami 450 g

Aalbæk Okse Salami 450 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Gademad: To-go-bagel med soltørrede tomater og oksespegepølse

Gademad: To-go-bagel med soltørrede tomater og okse­spegepølse

Se opskrift
Powerfuld måltidssalat med sprødstegt bacon og grønt

Powerfuld måltids­salat med sprød­stegt bacon og grønt

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider