Nordisk Grønt Med Croutoner Af Tapaspølse 1WEB

80 / 20 - mad og måltider Nordisk grønt med croutoner af Tapaspølse & urteolie

Her et sæsontip med råstegte rodfrugter i tern. I opskriften er der fx brugt persillerod, selleri, flerfarvede gulerødder, gule beder, majroe, rødbede og tapaspølse i croutonlignende tern.

Inden servering er retten vendt med julienne af citronskal, frisk dild og en urteolie.

Som hvid ost anbefaler vi her en salatost i blok eller en mælkefri ost, som fx kan være en veganske salat blok.

Ingredienser

Opskriften er til 10 personer.

  • 1,2 kg. rodfrugter, skåret i mindre tern – brug det du har af rødder, beder og roer
  • 2 spsk. olie til at stege i
  • Salt & peber
  • 300 g Aalbæk Chorizo eller Aalbæk Fennikel Salami
  • Skal fra 1 citron
  • 1 bundt frisk dild
  • 250 g. salatost, fx vegansk

Urteolie

  • Dild
  • Persille
  • Karse
  • Rapsolie
  • Salt og peber og en anelse rørsukker.

Tilberedning

Skær grøntsagerne i mindre tern.
Råsteg dem i olie, fx. ved høj varme i en wok.
Tilføj salt og peber.

Skær pølse ud i små croutoner og rist dem sammen med grøntsagerne. Grøntsagerne skal have lidt bid.

Kom på fad og tilføj citron julienne, frisk dild og urteolie.

Bræk stykker af osteblokken over.

PS: Du kan lave en hurtig urteolie af fx. dild, persille og karse, der blendes med rapsolie, salt, peber og en anelse rørsukker.

Lavet med disse produkter

Aalbæk Fennikel Salami 450 g

Aalbæk Fennikel Salami 450 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Dampet laks på leje af ”røget kokos” med linser, ærter og klaser af ribs

Dampet laks på leje af ”røget kokos” med linser, ærter og klaser af ribs

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Carpaccio af roastbeef med tuncreme a la Vetallo Tonnato med rosenkålsalat

Carpaccio af roastbeef med tuncreme a la Vetallo Tonnato med rosenkålsalat

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Lidt-af-det-hele-tallerken

Lidt-af-det-hele-tallerken

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider