Nordisk Grønt Med Croutoner Af Tapaspølse 1WEB

80 / 20 - mad og måltider Nordisk grønt med croutoner af Tapaspølse & urteolie

Her et sæsontip med råstegte rodfrugter i tern. I opskriften er der fx brugt persillerod, selleri, flerfarvede gulerødder, gule beder, majroe, rødbede og tapaspølse i croutonlignende tern.

Inden servering er retten vendt med julienne af citronskal, frisk dild og en urteolie.

Som hvid ost anbefaler vi her en salatost i blok eller en mælkefri ost, som fx kan være en veganske salat blok.

Ingredienser

Opskriften er til 10 personer.

  • 1,2 kg. rodfrugter, skåret i mindre tern – brug det du har af rødder, beder og roer
  • 2 spsk. olie til at stege i
  • Salt & peber
  • 300 g Aalbæk Chorizo eller Aalbæk Fennikel Salami
  • Skal fra 1 citron
  • 1 bundt frisk dild
  • 250 g. salatost, fx vegansk

Urteolie

  • Dild
  • Persille
  • Karse
  • Rapsolie
  • Salt og peber og en anelse rørsukker.

Tilberedning

Skær grøntsagerne i mindre tern.
Råsteg dem i olie, fx. ved høj varme i en wok.
Tilføj salt og peber.

Skær pølse ud i små croutoner og rist dem sammen med grøntsagerne. Grøntsagerne skal have lidt bid.

Kom på fad og tilføj citron julienne, frisk dild og urteolie.

Bræk stykker af osteblokken over.

PS: Du kan lave en hurtig urteolie af fx. dild, persille og karse, der blendes med rapsolie, salt, peber og en anelse rørsukker.

Lavet med disse produkter

Aalbæk Fennikel Salami 450 g

Aalbæk Fennikel Salami 450 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Efterårs bygotto med svampe, røg og salvie

Efterårs bygotto med svampe, røg og salvie

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Power Pasta med grøn olie, fennikelsalami og krydret hönöbrød

Power Pasta med grøn olie, fennikelsalami og krydret hönöbrød

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Grøn Pasta á la Carbonara – med ærter og hylderistet chorizo

Grøn Pasta á la Carbonara – med ærter og hylderistet chorizo

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider