Ingredienser
Opskriften er til 10 personer.
Pankopaneret selleritoast
- 2 kg selleri med top
- Helæg
- Pankomel til panering
- Solsikkeolie
- Salt
- Peber
- 400 g Aalbæk Dansk Pancetta
- 1 spsk. hampefrøkerner til drys
Tapenade af butternut squash
- 1 kg butternut squash
- 200 g løg
- 100 g brunet smør
Efterårs-gremolata
- Finthakket selleritop
- Hvidløg
- Skal fra 1 citron
Tilberedning
Skræl butternut squash og skær dem i chunky stykker.
Pil løgene og skær dem groft.
Kom det i et ildfast fad og steg det mørt i ovnen med lidt olie, salt og peber i ca. 45 minutter på dampprogram.
Blend det i en foodprocessor og vend det med brunet smør, og evt. lidt chiliolie. Smag tapenaden til.
Rens selleri og skær i skiver a la selleribøffer. Vend i æg og panér i pankorasp.
Steg dem sprøde og gyldne i solsikkeolie. Håndskær Aalbæk Dansk Pancetta i passende skiver og steg det sprødt.
Klargør gremolataen ved at blande finthakket selleritop med finthakket hvidløg og citronskal.
Anret med selleri nederst, herpå lægges en ”ske” af tapenade, sprød Aalbæk Dansk Pancetta og et grønt gremolata-drys.