Pankopaneret Selleritoast 02 Kødkollektivet Juni 20215656 LOW

80 / 20 - mad og måltider Pankopaneret selleritoast med Dansk Pancetta og tapenade af butternut squash

Årstidens knoldselleri kan sagtens tekstur-serveres på den sprøde og bløde måde.

Her er selleri blevet coatet i panko og anrettet sammen med sprødstegt Aalbæk Dansk Pancetta, nøddepesto, og en cremet tapenade af butternut squash, der er vendt med brunet smør.

Lad bare det være en af dine nye bedste frokostfavoritter!

TIPS
Kan også serveret med aioli eller gremolata-mayo som et blødt cremet-selv-tilbehør.

Til variation kan selleri skæres i grove fritter og panko paneres.
De rulles med Aalbæk Dansk Pancetta og ristes færdige i ovnen.

Den orange tapenade af butternut squash bruges som dip-tilbehør sammen med mayo-rørt gremolata.
Samme indhold, men nyt look.

Ingredienser

Opskriften er til 10 personer.

Pankopaneret selleritoast

  • 2 kg selleri med top
  • Helæg
  • Pankomel til panering
  • Solsikkeolie
  • Salt
  • Peber
  • 400 g Aalbæk Dansk Pancetta
  • 1 spsk. hampefrøkerner til drys

Tapenade af butternut squash

  • 1 kg butternut squash
  • 200 g løg
  • 100 g brunet smør

Efterårs-gremolata

  • Finthakket selleritop
  • Hvidløg
  • Skal fra 1 citron

Tilberedning

Skræl butternut squash og skær dem i chunky stykker.

Pil løgene og skær dem groft.
Kom det i et ildfast fad og steg det mørt i ovnen med lidt olie, salt og peber i ca. 45 minutter på dampprogram.
Blend det i en foodprocessor og vend det med brunet smør, og evt. lidt chiliolie. Smag tapenaden til.

Rens selleri og skær i skiver a la selleribøffer. Vend i æg og panér i pankorasp.
Steg dem sprøde og gyldne i solsikkeolie. Håndskær Aalbæk Dansk Pancetta i passende skiver og steg det sprødt.
Klargør gremolataen ved at blande finthakket selleritop med finthakket hvidløg og citronskal.

Anret med selleri nederst, herpå lægges en ”ske” af tapenade, sprød Aalbæk Dansk Pancetta og et grønt gremolata-drys.

Lavet med disse produkter

Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/2 side ca. 900 g

Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/2 side ca. 900 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Råstegte blomkål med chorizo, mandler og grønne bønner

Råstegte blomkål med chorizo, mandler og grønne bønner

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Sellerispejlæg med dansk pancetta og spinat-greenie med ingefær

Sellerispejlæg med dansk pancetta og spinat-greenie med ingefær

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Blomkålstoast med dildmayo, chilicheddar og hamburgerryg eller landskine

Blomkålstoast med dildmayo, chilicheddar og hamburgerryg eller landskine

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Pandestegt Kåltortilla med butternutsquash, øko chorizo og ristet hamp

Pandestegt Kåltortilla med butternutsquash, øko chorizo og ristet hamp

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider