Smoerrebroed Med Stegt Rullepoelse 01

80 / 20 - mad og måltider Smørrebrød med stegt rullepølse, med sprød appelsin marineret rødkål og rødvinssyltede tørrede figner

Tips: Du kan også bruge rødt spidskål.

Ingredienser

Opskriften er til 10 personer.

  • 10 skiver godt rugbrød
  • 100 g smør
  • 1 kg 3-Stjernet Rullepølse

Appelsinmarineret rødkål

  • 1/4 rødkål
  • 2 appelsiner
  • Salt og friskkværnet peber

 

Rødvinssyltede figner

  • 2 ½ dl rødvin
  • 1 dl sukker
  • 1 stang kanel ca. 7 cm
  • 20 mini tørrede figner

Pynt 

  • Karse

Tilberedning

Smør rugbrødsskiverne med smør og stil til side.  Skær rullepølsen i 1/2 cm tykke skiver, varm en pande
med smør og steg rullepølseskiverne, på begge sider.

Appelsinmarineret rødkål

Skær rødkål i helt tynde skiver, brug et mandolinjern.
Pres appelsinsaft over rødkålen og vend godt sammen, krydr med salt og peber.

Rødvinssyltede figner

Kog rødvin og sukker i en gryde sammen med kanel i en gryde, tag fra varme når sukkeret er smeltet og lagen
har konsistens som sirup. Tilsæt de små figner og giv dem et opkog. Afkøl i lagen.

Læg 1-2 skiver rullepølse på hvert skive rugbrød og læg rødkålssalat på.
Fordel de små figner på samt lidt af lagen.
Pynt med karse.

Lavet med disse produkter

3-Stjernet Røget Rullepølse ca. 1300 g

3-Stjernet Røget Rullepølse ca. 1300 g

Se produkt
3-Stjernet Rullepølse ca. 1,6 kg

3-Stjernet Rullepølse ca. 1,6 kg

Se produkt

Se også disse opskrifter

Julesmørrebrød med øl-løg, mayo med allehånde og vinterkarse

Julesmørrebrød med øl-løg, mayo med allehånde og vinterkarse

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Forårssmørrebrød med grøn rygeost,  knust Dansk Pancetta og persillefrit

Forårssmørrebrød med grøn rygeost, knust Dansk Pancetta og persillefrit

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Umami-Smørrebrød med rørt salat, sprød enebær-pancetta og svampe

Umami-Smørrebrød med rørt salat, sprød enebær-pancetta og svampe

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Salamimad med kartoffel og hjemmerørt remoulade

Salamimad med kartoffel og hjemmerørt remoulade

Se opskrift