Taerte Med Bloede Loeg Timian Og Pancetta 01

80 / 20 - mad og måltider Tærte med bløde løg, timian og Pancetta

Tips: Skrift timian ud med basilikum eller estragon.

Ingredienser

Opskriften er til 10 personer.

  • 1/2 rapsolie
  • 2 ruller butterdej af 275 g
  • 6 spsk. dijonsennep

Fyld

  • 400 g Aalbæk Pancetta
  • 700 g løg
  • 4 spsk. timian
  • friskkværnet peber
  • 5 æg
  • 300 ml cremefraiche 18%
  • 200 g revet cheddarost

Tilberedning

Forme

2 forme med løs bund på 30 cm x 10 eller runde forme på 22 cm i diameteren.

Smør formene med olie og for dem med butterdejen.
Gem lidt dej til pynt.
Fordel et tyk lag sennep over bunden og stil til side.

Fyld:

Skær Pancetta’en i terninger i 2x 2 cm.

Pil og skær løgene i tynde både.

Varm en pande og steg Pancetta let gyldent.
Tilsæt løgbåde og steg i 5 minutter ved lav varme. Vend godt rundt.
Krydr med timian og peber.
Fordel Pancetta-blandingen i tærtebundene.

Rør æg sammen med cremefraiche og revet ost og fordel blandingen over Pancetta-blandingen.

Skær butterdej rest i lange 1,5 cm brede strimler og sno let og pynt på tærterne.

Bag tærterne ved 200 grader i 35 minutter.

 

Lavet med disse produkter

Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/2 side ca. 900 g

Aalbæk Dansk Pancetta ekstra tørret 1/2 side ca. 900 g

Se produkt

Se også disse opskrifter

Frokosttærte med proteinmel, forårsløg og krydret chorizo

Frokosttærte med proteinmel, forårsløg og krydret chorizo

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Grønne spinatwraps med urtehummus, majroe og Dansk Pancetta

Grønne spinatwraps med urtehummus, majroe og Dansk Pancetta

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Grød med havre, urter og Dansk Pancetta

Grød med havre, urter og Dansk Pancetta

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Stegt Pancetta med grønne asparges, ærter og æg

Stegt Pancetta med grønne asparges, ærter og æg

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider