Ingredienser
Opskriften er til 10 personer.
- 1 kg græskar, skåret i fine både
- ½ dl rapsolie
- Salt
- Frisk timian
- 10 skiver Aalbæk økologisk Okse salami
Ingefærolie af:
- 3 tsk ingefær, friskhakket
- 1 dl rapsolie
- 1 tsk vaniljesukker
- Frisk kværnet rosé peber
- 10 blade af rød spidskål eller raddichio til anretning
Grøn mole, der blendes af:
- 300 g grønne mungbønner, forkogte
- 300 g grønærter
- 175 g ristede græskarkerner (gem lidt til pynt)
- 2 dl. æblejuice, til at justerer mole-konsistensen
- Salt
- Peber
Tilberedning
Vend græskarbådene i olie salt og timian. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter ved 200°C. Stil til side og lad dem køle af.
Læg skiver af salami taglagt sammen med græskarbådene, så det er nemt for kantinens gæster at tage.
Læg fx et rødt spidskålsblad eller raddichioblad under hver ”portion”.
Bland ingefærolien sammen og kom det over.
Du kan lave en hurtig, grøn mole ved at blende kogte mungbønner sammen med grønærter, ristede græskarkerner, æblejuice, salt og peber.
Top til sidst med lidt af de ristede græskarkerner.
Lavet med disse produkter

Aalbæk ØKO Okse Salami Delikate skiver 60 g
Se produkt
Aalbæk Øko Okse salami 1,6 kg
Se produkt
3-Stjernet Oksespegepølse 90 g
Se produktSe også disse opskrifter

Ovnbagt græskar med økologisk okse salami, ingefærolie og grøn mole
Se opskrift
Gademad: To-go-bagel med soltørrede tomater og oksespegepølse
Se opskrift