Ovnbagt Græskar 01 HIGH
NYHED

80 / 20 - mad og måltider Ovnbagt græskar med økologisk okse salami, ingefærolie og grøn mole

Orange græskartyper som fx. hokkaido eller butternut squash går utroligt godt sammen med røget og magert kvalitetskød.
Prøv fx smagskombinationen af ”græskar, røg og ingefær”.

Retten kan du lave af ovnbagte græskarbåde, der taglægges med Økologisk Aalbæk Oksesalami og tilføres en ingefærolie.

På siden kan du anrette en dip-skål med mungbønne-mole tilsat ristede græskarkerner og konsistensjusteret med æblejuice!

Ingredienser

Opskriften er til 10 personer.

  • 1 kg græskar, skåret i fine både
  • ½ dl rapsolie
  • Salt
  • Frisk timian
  • 10 skiver Aalbæk økologisk Okse salami

Ingefærolie af:

  • 3 tsk ingefær, friskhakket
  • 1 dl rapsolie
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Frisk kværnet rosé peber
  • 10 blade af rød spidskål eller raddichio til anretning

Grøn mole, der blendes af:

  • 300 g grønne mungbønner, forkogte
  • 300 g grønærter
  • 175 g ristede græskarkerner (gem lidt til pynt)
  • 2 dl. æblejuice, til at justerer mole-konsistensen
  • Salt
  • Peber

Tilberedning

Vend græskarbådene i olie salt og timian. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter ved 200°C. Stil til side og lad dem køle af.

Læg skiver af salami taglagt sammen med græskarbådene, så det er nemt for  kantinens gæster at tage.

Læg fx et rødt spidskålsblad eller raddichioblad under hver ”portion”.

Bland ingefærolien sammen og kom det over.

Du kan lave en  hurtig, grøn mole ved at blende kogte mungbønner sammen med grønærter, ristede græskarkerner,  æblejuice, salt og peber.

Top til sidst med lidt af de ristede græskarkerner.

Lavet med disse produkter

Aalbæk Okse Salami 450 g

Aalbæk Okse Salami 450 g

Se produkt
Aalbæk Øko Okse salami 500 g

Aalbæk Øko Okse salami 500 g

Se produkt
Aalbæk ØKO Okse Salami Delikate skiver

Aalbæk ØKO Okse Salami Delikate skiver

Se produkt
Aalbæk Øko Okse salami 2 kg

Aalbæk Øko Okse salami 2 kg

Se produkt
3-Stjernet Oksespegepølse

3-Stjernet Oksespegepølse

Se produkt

Se også disse opskrifter

Ovnbagt græskar med økologisk okse salami, ingefærolie og grøn mole

Ovnbagt græskar med økologisk okse salami, ingefærolie og grøn mole

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider
Gademad: To-go-bagel med soltørrede tomater og oksespegepølse

Gademad: To-go-bagel med soltørrede tomater og okse­spegepølse

Se opskrift
Vårsalat med estragoncreme, peberrod og oksesalami

Vårsalat med estragoncreme, peberrod og oksesalami

Se opskrift
80 / 20 - mad og måltider